Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Специалистите съветват: Не купувайте тези храни

Специалистите съветват: Не купувайте тези храни

2 от 6 Снимки

Продукти без глутен


Бисквитите и сладките без глутен си остават сладкиши и бисквитки. Отсъствието на глутен не означава, че продуктът е по-добър за вас или че ще Ви помогне да отслабнете. Когато производителите премахват пшеницата, те обикновено добавят по-ниско хранителни брашна, като ориз или тапиока, или добавят захар или мазнина, за да подобрят вкуса. Така продуктите все още имат много калории и обикновено са по-скъпи.

Ако Ви е грижа за това какво ядете, вероятно сте прочели много иформация от различни източници, където Ви предупреждават за някои здравословни храни, които всъщност не са толкова здравословни.

Обикновено те съдържат повече мазнини и захар, отколкото бихте могли да си представите. Някои видове кисело мляко съдържат толкова захар, колкото сладоледа, а в купа зърнена закуска може да има около 600 калории.

Въпреки това, има много други храни, които специалистите по хранене ни казват, че също трябва да избягваме. Буквално всяка седмица научаваме за някоя нова суперхрана. Но ако звучи твърде добре, за да е истина, вероятно е така.

Всяка храна е полезна в умерени количества, но твърде много от всичко, дори и здравословни храни като кейл и моркови - това не е добре за нашите тела.

Според специалистите по хранене тези 6 храни въобще не си заслужават парите и не бива да се купуват. Вижте кои са те в горната ни галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати