Джинджифил, копър и кисело мляко за здрав стомах

Чай от джинджифил

Джинджифилът, копърът и киселото мляко са три много полезни и лечебни продукти, които ще ви помогнат да се справите при наличие на стомашно неразположение.

С тях можете да поддържате стомаха си здрав, твърдят изследователи от Бристолския университет във Великобритания. Те изготвиха списък от храни, които биха имали ползотворно действие, ако се приемат всеки ден.

Джиндижифил

Джинджифилът, например, притежава редица лечебни свойства. Често се добавя към различни ястия за подобряване работата на храносмилателната система. Наред с това джинджифилът премахва гадене, повръщане и газовете в червата.

По лекарско предписание джинджифил е подходящ за приложение и при бебета с колики, придружени с повръщане. При язва също е отлично средство за потискане на болката.

Копър

Копърът е другият полезен продукт за здрав стомах. Той съдържа анатол. Това е активен компонент, който повишава киселинността на стомашния сок. Примането му продължително време нямалява образуването на газове в червата.

Кисело мляко с копър и краставици

Копърът е бил известен още в Древен Египет. Употребявали са го като средство против къркорене на червата и хълцане. Копърът съдържа цинк и йод, затова е важен за подобряване на имунитета. Те също са важни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Третият продукт е киселото мляко. То съдържа пробиотици, които подобряват обмяната на веществата. Също така игнорират вредните бактерии.

Учените препоръчват също честата употреба на растението Полски сминдух. И по-точно неговите листа и семена. Те се използват за подобряване дейността на храносмилателната система. Също като намаляват образуването на газове в червата и предотвратяват запек.

Дафиновият лист пък често се използва за лечение на мигрена и стрес. Но също помагада се подобри работата на храносмилателната система и да се изхвърлят токсините от организма.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати