Колко време се пече агнешко?
Koliko vremena se peče jagnjetina?How Long is Lamb Roasted for?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Колко време се пече агнешко?

Колко време се пече агнешко?

Печено агнешко
Кръгла черна емайлирана турска тава - 34 см
Препоръчано за теб:
Кръгла черна емайлирана турска тава - 34 см
21.00 лв.
Виж ››

Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина в него.

Според обичаите за агнешко за Великден и агнешко за Гергьовден може да се изпече цяло - т.е. агнето трябва да се изчисти много добре, овкуси и да се изпече на много слаба температура за цяло денонощие.

Но като любители на агнешкото месо знаем, че може и да го изпечем на предварително приготвени порции (така препоръчват и майстор готвачи, които твърдят, че така агнешкото месо се изпича равномерно).

За агнешко, което да се топи в устата, увийте месото във фолио и го печете така за 1 час, след което изпечете поне още 30 минути (тук, разбира се, става въпрос за малка част от агнето - агнешка плешка или агнешки бут).

сурово агнешко

Важно! За агнешка плешка с тегло 1.2 - 1.5 кг са нужни около 2.5 часа за постигане на перфектен хрупкав загар.

Внимавайте, когато избирате агнешкото месо. То трябва да е с традиционния му розово-червен цвят и със специфичен мирис. Ако месото не отговаря на това описание, изберете месото от друго място.

Купувайте агнешкото месо, което е с печат. Наличието на печат означава, че той е с българско производство, т.е. не е вносно. Вносното месо се замразява дълбоко, за да издържи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest