Плодовете с най-малко съдържание на захар

Плодове с най-малко захар

Ако по някаква причина Ви се налага да пресмятате количествата захар в дневното си меню, не бива да забравяте плодовете. Фруктозата (плодовата захар) спада към бързите захари, което ще рече, че се разгражда бързо от организма и е полезна, но и с нея не трябва да се прекалява. Сред рекордьорите по количества фруктоза е авокадото, което съдържа 1 кг захари, както и много полезни мазнини и може да засити организма. На другия полюс са плодовете с най-малко съдържание на захар. Ето някои от тях.

Боровинки

Горски плодове

В една чаша от този плод се съдържат само 4 гр захар и затова боровинки може да се консумират целогодишно.

Малини

Смути

Малините съдържат само по 5 г захар на 1 чаша плод. В тях има повече фибри, отколкото в останалите горски плодове, и затова те засищат повече. Можете спокойно да ги използвате в смутито, в плодовия шейк, както и като част от плодовата салата.

Къпини

Плодовете с най-малко съдържание на захар

Този горски плод също е с ниско съдържание на захар, само 7 г за една чаша плодове. Но пък съдържат много други полезни вещества.

Ягоди

Плодовете с най-малко съдържание на захар

В една чаша ягоди има около 7 г захар, но и цели 85 мг витамин С, над препоръчителната доза от 75 мг за здрав човек.

От плодовете, които не се отглеждат на наша територия, но внасяме и консумираме, има такива, които нямат изобщо никакво съдържание на захар.

Грейпфрут

Грейпфрут

Грейпфрутът е един от най-добрите източници на витамин С, но пък не съдържа никакво количество захар, затова спокойно можете да консумирате големи количества от него, без да се тревожите за килограмите си.

Авокадо

Авокадо

Авокадото е един от най-полезните плодове. Съдържа много полезни мазнини, фибри, минерали като калций и мед и цяла редица витамини - Е, А, К, В6, В. В него няма захар и затова също може да се консумира спокойно по всяко време.

Папая

Папая

Папаята е екзотичен плод, който не е добре познат у нас. В него се съдържат основно витамини, най-вече витамин А. В папаята има и антиоксиданти, които забавят стареенето. Плодът е сладък на вкус, но също не съдържа никаква захар.

Всички тези плодове са приятели на Вашето здраве и най-вече на Вашата фигура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати