5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

Рецепти за засилване на имунитета

Нито хората, нито каквато и да било храна може да ви гарантира перфектно здраве. Случва се да кихнете, да вдигнете температура или да се разболеете от грип през цялото време на годината. Особено при смяната на сезоните от летен към зимен и обратното, се наблюдават пикове на простудните заболявания.

Това е и времето, в което трябва да направите всичко възможно, за да останете здрави. Това разбира се е важно на първо място за вас самите, но и за хората около вас.

Следващите рецепти ще ви помогнат да се предпазите от неприятните симптоми на настинка и да повишите имунитета, а дори ако вече сте се разболяли, ще ви помогнат да се възстановите по-бързо.

Елда с мед

5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

Когато става въпрос за облекчаване на симптомите при грип и простуда, тази смес може да направи цяло чудо в студената нощ. Медът има приятен вкус и е изключително добър антиоксидант.

Супер имуностимулираща супа от гъби и ечемик

Ако обичате т.нар. гъби фунги, ще се радвате да чуете, че те са признати за много добри имуностимулатори още векове назад. Тази супа съчетава лечебните свойства на гъбите и е богата на фибри, витамин C, които в комбинация с ечемика предпазват от микроби и бактерии.

Бъз, нар и ябълков оцет

5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

Ябълковият оцет е признат със своите ползи за здравето, но никак не е приятен за пиене. Богатият на антиоксиданти сок от бъз и нар омекотява киселия вкус от оцета и го превръща в приятен коктейл.

Зеленчукова супа

Куркумата е в светлината на прожекторите за храни, богати на имуностимулатори, но със своя остър вкус и послевкус може да се окаже трудна за поглъщане. Богата и кремообразна зеленчукова супа обаче може да прикрие куркумата под завесите на копринено пюре от сладки картофи и моркови, богато на витамин A.

Зелен чай и джинджифилов тоник

5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

Освежаващ джинджифил и стръкчета мента сред изобилието от антиоксидантен зелен чай може да се превърне в изключително освежаваща напитка. Ако изпитвате затруднения със съня, а предпочитате да приемате напитката, преди да си легнете, е добре да използвате зелен чай без кофеин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати