Перфектната смес за палачинки се прави така

палачинки

Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да направи перфектните палачинки. Макар че правенето на палачинки изглежда като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости.

За една от изпитаните рецепти за палачинки са ви необходими: 3 яйца; 1 ванилия; 2 с.л. олио; 1/2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 300 мл. вода; 400 мл. мляко; около 600 г брашно

Разбийте яйцата, захарта, солта, олиото и ванилията. След това малко по малко добавяйте водата и млякото, докато не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи смес с гъстотата на боза. Бъркайте, докато не получите хомогенна смес.

Това е една от класическите рецепти за палачинки. Но ако искате да направите наистина перфектна смес за палачинки, не е достатъчно просто да я следвате. Трябва да се погрижите за още няколко неща:

1. Правете палачинките с качествени продукти. Уверете се, че млякото, яйцата и брашното ви са пресни. За да се получи хубава смес, е желателно и да използвате току що отворена ванилия, а не някоя престояла.

2. За да намалите възможността за образуване на бучки в сместа, добавяйте брашното постепенно заедно с млякото. За още по-добър ефект предварително пресейте брашното.

смес за палачинки

3. Оставете тестото да престои 10-15 минути в хладилник.

4. Използването на добър тиган е от решаващо значение за перфектните палачинки. Купете си специален тиган за палачинки с незалепващо покритие и дебело дъно.

5. Сложете малка бучка масло в тигана, когато загрее добре. Качеството на маслото също е много важно за добрите палачинки. След като сте направили палачинките, можете да ги намажете с масло, докато са още топли. Така ще станат по-меки.

6. Когато видите, че по повърхността на палачинката започват да се образуват балончета, я обърнете от другата страна, за да предотвратите появата на дупки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати