Перфектната смес за палачинки се прави така
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoThe Perfect Pancake Mixture is Made This Way
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Перфектната смес за палачинки се прави така

Перфектната смес за палачинки се прави така

палачинки
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да направи перфектните палачинки. Макар че правенето на палачинки изглежда като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости.

За една от изпитаните рецепти за палачинки са ви необходими: 3 яйца; 1 ванилия; 2 с.л. олио; 1/2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 300 мл. вода; 400 мл. мляко; около 600 г брашно

Разбийте яйцата, захарта, солта, олиото и ванилията. След това малко по малко добавяйте водата и млякото, докато не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи смес с гъстотата на боза. Бъркайте, докато не получите хомогенна смес.

Това е една от класическите рецепти за палачинки. Но ако искате да направите наистина перфектна смес за палачинки, не е достатъчно просто да я следвате. Трябва да се погрижите за още няколко неща:

1. Правете палачинките с качествени продукти. Уверете се, че млякото, яйцата и брашното ви са пресни. За да се получи хубава смес, е желателно и да използвате току що отворена ванилия, а не някоя престояла.

2. За да намалите възможността за образуване на бучки в сместа, добавяйте брашното постепенно заедно с млякото. За още по-добър ефект предварително пресейте брашното.

смес за палачинки

3. Оставете тестото да престои 10-15 минути в хладилник.

4. Използването на добър тиган е от решаващо значение за перфектните палачинки. Купете си специален тиган за палачинки с незалепващо покритие и дебело дъно.

5. Сложете малка бучка масло в тигана, когато загрее добре. Качеството на маслото също е много важно за добрите палачинки. След като сте направили палачинките, можете да ги намажете с масло, докато са още топли. Така ще станат по-меки.

6. Когато видите, че по повърхността на палачинката започват да се образуват балончета, я обърнете от другата страна, за да предотвратите появата на дупки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати