Избягвайте тези три храни на обяд

Обяд

В днешно време храненето ни е нещо между останалите задачи, които имаме да направим за деня. Рядко закусваме, а ако го правим, ядем мазни баници и гевреци, обядваме на крак. След това стигаме и до късна вечеря.

За повече хора, които работят през деня, дори не остава време да излязат в обедна почивка и да обядвам на спокойствие. Много често се случва да ядем пред компютъра в офиса някакъв сандвич или бърза салата.

Но това не се отразява добре на здравословното ни състояние, тъй като обядът е едно от основните ни хранения и трябва да бъде пълноценен.

За препоръчване е да се храним разнообразно поне на обяд, а да имаме лека вечеря. Затова не трябва да подценяваме обедната почивка и да отделим специално внимание за обяда.

Но какво е добре да ядем за обяд? Със сигурност има голям набор от ястия за обяд, на които да се спрете. Има обаче и такива, които по-добре да избягвате. Ето и кои попадат във втората категория.

Паста

Паста със сос

Въпреки че италианците непрекъснато ядат паста навсякъде и по всяко време, не е за препоръчване да обядвате именно този тип храна. У нас ядем пастата с много сосове и добавки - сирене, кашкавал, шунка и други продукти, които са пълни с натрий, въглехидрати и мазнини. Никой не яде макароните само с доматен сос, нали? Като изядете една голяма купа спагети с всички сосове в нея и добавки, само ще ви се доспи и до края на деня ще се чувствате сънливи и уморени. Въглехидратите ще изчерпят енергията ви и няма да имате сили.

Супа

Супа

Ако сте фенове на супите, те са добър вариант да си набавите нужните витамини и минерали. Но не са много подходящ вариант за избор в обедното ви меню. Поне не самостоятелно. Супите са малко като количество и съдържат малко калории. Ако хапнете една супа на обяд, до ранния след обед вече ще сте отново гладни. Затова е по-добре да заложите на супите вечер, особено ако искате да отслабнете. Така ще напълните стомаха с течности и ще се чувствате сити до момента на заспиването ви. Но това не върши особена работа на обяд, нали?

Зелена салата

Зелена салата

Зелената салата само по себе си е здравословен избор за хранене. Но само ако сте решили да сваляте килограми. Тогава може да хапнете една салата на обяд. Но ако нямате здравословни проблеми, салата, подобно на супата, няма да ви засити за дълго, тъй като е нискокалорична. Ако не добавите към нея някакъв друг протеин като пържола или основно ястие, съдържащо месо, ще си останете гладни до края на деня. Може да заложите на салата, в която има и месо - например салата Цезар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати