gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на вкусната шоколадова торта

Тайните на вкусната шоколадова торта

шоколадова торта

Ако планирате да направите шоколадовата торта, но не знаете как - ето няколко малки тайни.

Хората обичат шоколада. А когато шоколадът е в съчетание с торта, нещата са още повече от добри. Рецептите за шоколадова торта са безброй, техниките - още повече. За да направите хубава торта, спазвайте няколко основни правила. Ето тайните на вкусната шоколадова торта:

Използвайте висококачествено какао

Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус. Не забравяйте да използвате най-висококачественото какао, което можете да намерите. Колкото по-тъмен е оттенъкът на какаото, толкова по-задоволителен ще бъде вкусът.

Парче шоколадова торта

Имайте предвид, че какаото за печене е различно от стандартното какао на прах, тъй като то се използва за приготвяне на горещ шоколад и съдържа захар или млечни продукти. Използването на чисто неподсладено какао ви позволява точно да прецените колко допълнителна захар искате да добавите.

Изберете най-добрия шоколад

Независимо дали използвате шоколад, за да направите вашето тесто, глазура или пълнеж, вие трябва да заложите на висококачествен продукт. Видът на шоколада, който използвате, ще повлияе на вкуса на готовата ви шоколадова торта.

Използвайте лъскави тигани, за да печете шоколадова торта

Шоколадовите лакомства се получават най-добре, когато се пекат в лъскави или стъклени съдове, тъй като тъмните поглъщат повече от топлина на фурната. Освен това, не забравяйте да намажете тавата, в която ще печете тортата. Хубаво да я нмажете добре с брашно или какао, преди да сложите тестото да се пече.

Много шоколадова торта с айсинг

Сложете една щипка морска сол

Никога не пропускайте солта при приготвянето на шоколадова торта. Докато ½ чаена лъжичка морска сол, която се изисква в рецептата, може да изглежда незначителна и пренебрежимо малко, то тя ще направи чудеса за всички сладки, особено шоколадови изделия, които приготвяте.

Използвайте продукти на стайна температура

Вероятно ще видите, че повечето рецепти за торта от шоколад изискват съставки, които са били на стайна температура. Можете да използвате съставките директно от хладилника, но резултатът просто няма да бъде толкова добър, колкото ви се иска. Когато печете тортата, трябва вашите яйца, масло и млечни съставки да са на стайна температура, за да създадат емулсия, която улавя въздух, който в крайна сметка се разширява с топлината на фурната. Така ще имате невероятно сочна шоколадова торта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати