gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Това са продуктите, които крият риск от рак

Това са продуктите, които крият риск от рак

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
524918312391
Продуктите, които крият риск от рак
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Човек, който през целия си живот се е придържал към каноните за планиране на приема на здравословна храна, само при 30% има риск от рак.

Има продукти, които спомагат за развитието на раковите клетки, така че тези храни трябва да бъдат напълно изгонени от менюто или поне да се намали употребата им до минимум.

Въглехидратни храни

Едни от продуктите, които се употребяват често, са храните с нишесте - те увеличават риска от рак. Съществува връзка между храни с високо съдържание на нишесте и рака - при жените водят до повишен риск от развитие на рак на гърдата. Оказва се, че при жени, които консумират много въглехидратни храни с много нишесте, туморите често се повтарят. Най-опасните в този случай са висококалоричните храни. Високото съдържание на мазнини и бързи въглехидрати кара тялото да разделя клетките с по-голяма скорост.

Алкохол

Алкохолът може да увеличи риска от развитие на рак на стомашно-чревния тракт и млечната жлеза.

Консерви

Консервите крият риск от рак

70% от раковите заболявания и неврологичните заболявания са свързани с редовната консумация на консервирани храни.

Червено месо

Мазнините от животински произход, съдържащи се в месото, твърдото сирене, маслото предизвикват не само затлъстяване, но и преканцерозно състояние. Консумацията на червено месо значително увеличава вероятността от рак на дебелото черво и рак на гърдата.

Пуканки

Пуканки за микровълнова са канцерогенни храни и водят до рак

Честата употреба на пуканки, предназначени за готвене в микровълнова печка или за загряване в тенджера, взаимодейства с перфлуорооктанова киселина, която се импрегнира в опаковката, и консумацията им може да доведе до женско безплодие, рак на бъбреците, черния дроб, панкреаса, пикочния мехур и яйчниците.

Изкуствени подсладители

Изкуствените подсладители като аспартам или сукралоза повишават риска от рак на гърдата. Също така прекомерно увеличаване на инсулин увеличава риска от рак на гърдата.

Най-ефективната профилактика на рака е здравословна диета. Следвайте тези съвети:

- Ограничете приема на алкохол и спрете да пушите;

- Яжте повече зеленчуци;

- Оптимизирайте на нивата на витамин D;

- Винаги следи телесните мазнини в областта на корема.

- Занимавайте се с повече спорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати