Кои са най-вредните напитки?

Млечни шейкове
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Сладки газирани напитки, енергийни напитки и млечни шейкове представляват голяма опасност за нашето здраве. Без шега!

Според учените най-вредната напитка е млечен шейк, в който има шоколадов сладолед и фъстъчено масло.

Челни позиции в класацията Най-вредните напитки заемат алкохолни коктейли. От от цялото гама алкохолни напитки алкохолните коктейли са тези, които оказват най-голямо въздействие върху човешкото здраве.

Напитките, съдържащи сок, се продават като "сокове", въпреки че всъщност това е сладка вода, боядисана с оцветители в ярки краски.

В енергийните напитки се съдържат много кофеин и захар. След приема и първоначалния прилив на енергия идва период на изтощение, умора и слабост.

Напитките, съдържащи кафе, при редовна употреба може да причинят хипертония и да развалят зъбите.

Мнозина смятат, че плодовите сокове са много полезни. Трябва обаче да се разбере, че сокът е концентриран продукт, съдържащ голямо количество захар. В тази връзка се препоръчва да се разреждат пресни сокове с вода.

Лимонадата като най-обичана безалкохолна напитка е най-вредна за здравето. Една чаша бутилирана лимонада съдържа 6 лъжици захар, консерванти, оцветители, подобрители на вкуса и аромати.

Спортните напитки също не са най-очакваните за много хора. Те са направени, за да се отървете от мазнините с бързи темпове след активни тренировки. Но предвид колко подсладители има в тях, вредата от напитка е повече от ползата.

Ароматизирана сладка вода съдържа само и единствено захар и аромати. Ако върху етикета са посочени освен вода, но също багрила, подсладители, естествени добавки, подобрители на вкуса - такава напитка не си заслужава да се закупи. Тя не утолява жаждата, но вреди на вашето здраве и добавя калории.

Избирайки напитки, оценявайте техния състав. Не е достатъчно да има някакъв полезен елемент в напитката. По-важно е, да не съдържа вредни съставки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати