gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ето защо лютите чушки удължават живота

Ето защо лютите чушки удължават живота

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
524918312348
Люти чушки
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

За да удължи живота си човек, в продължение на няколко години е необходимо не само да се откаже от лошите навици, но и да се храни здравословно и да се занимава активно със спорт.

Лютите чушки са плодове на тропически храсти от рода Capsicum (вж. пипер), които съдържат веществото капсаицин.

Лекарите са убедени, че любителите на пикантното, живеят много по-дълго от тези, които не обичат люто.

Оказва се, че че капсицинът, активната съставка в червения горчив пипер, може да ускори метаболизма, да укрепи сърдечно-съдовата система и също да неутрализира хипертонията и затлъстяването. Антиоксидантите в чилито са каротин и витамин С. Алкалоидният капсаицин (той е този, на който се дължи лютивия вкус) има аналгетичен ефект и причинява смъртта на ракови клетки, блокира възпроизвеждането на вредни бактерии в храносмилателния тракт, предотвратява натрупването на тегло, намалява риска от диабет, нормализира метаболизма.

Лютия червен пипер е една от най-популярните и ефективни инструменти в сферата на домашните маски. Перфектно затоплящ кожата, пиперът ускорява кръвообращението и метаболизма, помага да се отървете от целулита, да намалите размера на талията и да отслабнете, без да напускате дома.

Чили

Лютите чушки помагат да се "изгори" подкожната мазнина по-активно, да се премахнат шлаките и излишната течност, натрупана в засегнатите от целулита области.

Лютото червено чили се свързва с 13% намаление на смъртността, главно от сърдечни заболявания или инсулт. Капсаицинът в чушките може да повлияе положително на чревното здраве и да предотврати затлъстяването.

Познавайки ползите от това растение, можете да предотвратите някои заболявания предварително - достатъчно е да добавите малко огнен вкус към менюто си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати