Полезни ли са рулцата от раци?

Рачешки рулца

Рулцата от раци са популярна храна, която хората предпочитат по празници, специални случаи или просто когато искат да се поглезят с нещо. Чудесна добавка към салати и студени предястия, те са полуготов деликатес с нестандартен вкус, форма и цвят.

Какво още трябва да знаете за рулцата от раци?

Може би ще разочароваме почитателите на тази морска храна, но тя не винаги е това, което изглежда. Редица производители добавят разни съставки и променят основните такива, но потребителят няма как да забележи това на пръв поглед. Точно затова рулцата от раци невинаги са най-полезната част от менюто.

Ето някои неща, за които трябва да внимавате, ако искате да консумирате това, за което сте си платили, а не да се тъпчете с боклуци.

Сурими на първо място

Сурими
Снимка: Веселина Константинова

Основната съставка на рулцата от раци е сурими – смляна риба. Когато в магазина вземете опаковка рачешки рулца, погледнете съдържанието. Ако сурими е на първо място, значи продуктът е качествен. В случай че заема по-ниски места сред компонентите, значи рулцата са с минимално съдържание на риба. Те са пълни с различни заместители, които целят да ви излъжат и не си струва да ги купувате.

Цветът

Салата с рулца от раци

Цветът на рулцата е другото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Той може да бъде от светлорозов до розово-червен. Прекалената червена наситеност е индикатор за наличието на хранителен оцветител. При разрязване, пък, рулцата от раци не трябва да се разпадат, а да си останат здрави и гладки парченца. Ако не стане така, по-добре не ги консумирайте.

Опаковката

Състав на рачешки рулца
Снимка: Стоянка Русенова

Разгледайте и опаковка. Пресните рулца от раци ще имат минимално количество лед и ще бъдат с гладка и изпъната опаковка, не намачкана. Вижте за дупчици или драскотини.

Марка и производител

Разбира се, хубаво е да се доверите на известна марка и производител, доказали се със създаването на качествен продукт. Все пак ви препоръчваме да намалите приема им, тъй като в рулцата от раци няма раци. В тях има остатъци от смляна риба, общо взето нещо, което не е никак приятно. Те са на принципа на кренвиршите и също като тях вероятно ви изкушават от време на време. Може да хапнете, просто не прекалявайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати