Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за начинаещи, които приготвят хумус у дома

Съвети за начинаещи, които приготвят хумус у дома

Домашен хумус

В последно време хумусът придобива изключителна популярност - всички го харесват и всички го искат на трапезата си.

Създаването на ваша собствена рецепта е следващата естествена стъпка.

На първо място: какво е хумусът? Той се прави от нахут, тахан / тахини (паста от сусамово семе), лимон, чесън, маслини или сусамово масло, сол и кимион. И това може да има разнообразие от текстури и вкусове - нека видим как можете да го направите още по-добре.

Съвети за приготвяне хумус

1. Използвайте правилния вид нахут

Нахут и приготвяне на хумус

Това винаги е правило номер 1 за всеки хумус. Така че, ако имате средства, се уверете, че купувате правилния вид нахут, от който се нуждаете. Нашата препоръка? Използвайте сух нахут, но се уверете, че е свеж и пресен. Купувайте от там, където има много хора, които я купуват. Не измъквайте пакета от затънтения магазин, който никой не посещава. Защото старите сушени нахутчета не правят голямо количество хумус.

Уверете се, че всички останали съставки са възможно най-свежи и след това можете да започнете!

2. Пригответе нахута правилно

Хумус

За да получите по-вкусен хумус, уверете се, че го подготвяте правилно. Когато го накиснете за една нощ, не забравяйте да добавите малко сода за хляб, за да го направите по-нежен. И когато го готвите след това, не го отстранявайте от гърнето, нека да ври, докато все още е запазил формата си. Добавете малко сода във врящата вода.

3. Внимавайте за текстурата

Това винаги е вярно: текстурата е важна част от яденето. Така че първо добавете тахана, след което добавете нежните обелени зърна нахут към сместа и блендирайте до пухкава кремообразна смес. И не смесвайте маслото във всичко. Добавете го отгоре.

4. Нека съставките да се охладят

Съвети за начинаещи, които приготвят хумус у дома
Снимка: Веселина Константинова

Може да сте нетърпеливи в кухнята, но това ни учи на добродетели – търпение и др. Преди да сервирате, се убедете, че домашният хумус е достигнал стайна температура. По този начин, когато смесвате всичко заедно, има по-голям шанс да запази структурата си до следващия ден.

Можете да експериментирате в съотношението с времето, което разполагате, и да направите свой собствен балансиран хумус, персонализиран за вашите вкусови претенции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest