Храни, които трябва да ядете всеки ден, за да живеете по-дълго

здравословни храни

Какво трябва да ядем, пием и правим, за да живеем дълъг и здравословен живот? Много хора търсят отговор на този въпрос.

Експерти, които изследват хранителните режими, изградени само на натурални храни, твърдят, че дневният прием на определени храни може да определи качеството и продължителността на живота. Чрез изследвания, провеждани дълги години наред, специалистите са открили важни храни, които трябва да консумираме, за да живеем по-дълго и пълноценно. Ето и някои от храните за по-дълъг живот:

1. Бобови растения

Бобовите растения са истинско природно чудо, защото са богати на протеини. Те също съдържат вещества, които намаляват вероятността на развитието на рак. Черен боб, бял боб, грах и леща са някои от примерите, които може да похапвате на дневна база.

2. Боровинки

боровинки

Боровинките са идеален продукт за закуска. Добавени към сутрешната купа с мюсли, смути или поръсени върху палачинка те не само са много вкусни, но и изключително полезни.

3. Други плодове

Неслучайно съществува поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”. Консумацията на три плода на ден намалява риска от развитието на диабет.

4. Броколи

Броколите съдържат множество полезни вещества и ако ви консумирате редовно ще ви помогнат да се предпазите от някои видове рак. Те също са много полезни за мозъка и очите.

5. Зелени листни зеленчуци

смути

Всъщност зелените листни зеленчуци съдържат много полезни хранителни вещества и имат ниско съдържание на калории. Те са сред най-добрите храни за дълъг живот.

6. Други зеленчуци

Всеки знае, че консумацията на зеленчуци е полезна. Но изследователи са открили, че зеленчуците могат да имат и разкрасителни действия. Жените, които хапват зелени и оранжеви зеленчуци имат по-малко бръчки на лицето.

7. Ленено семе

Само лъжица ленено семе на ден е необходима да предотвратите високото кръвно налягане и да избегнете някои видове рак.

8. Ядки

Ядките са полезни за изгарянето на мазнини и забързването на метаболизма.

9. Билки и подправки

Храни, които трябва да ядете всеки ден, за да живеете по-дълго

Много билки и подправки могат да имат ползи за здравето ви, ако ги консумирате ежедневно.

10. Зърнени изделия

Обратно на това, което се твърди в диетите за отслабване, консумацията на хляб и зърнени изделия може да бъде полезна за здравето. Приемът на хляб, паста и други зърнени изделия намалява риска от диабет, удар и други сърдечни болести.

11. Напитки

Всички знаем, че пиенето на много вода дневно е задължително за здравето ни. Водата държи тялото хидратирано и помага за постигане на красива кожа.

12. Физически упражнения

Редовната физическа активност доказано подобрява качеството на живот. За да се радвате на жизненост и дълголетие е нужно да тренирате поне 4 дни седмично.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати