Избягвайте тези храни, ако искате да се отървете от целулита

Целулит
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Целулитът е една от най-неприятните женски грижи – постоянно следиш дали и къде го има, внимаваш какво ядеш, за да не се появи, обличаш се, така че да не се вижда, дори и невинаги да ти удобно, чудиш се дали половинката го забелязва...

Всъщност, целулитът се появява вследствие на натрупани мазнини и течности и представлява малки вдлъбнатини по кожата. Потърпевши от него са най-често бедрата и дупето. Казахме, че причината за него е натрупването на определени елементи и точно поради тази причина, ако ги няма, няма да го има и целулитът. Ключът към изчезването му е да не прекалявате с мазнините и въглехидратите и с храните, които ги съдържат.

Преработените меса, които са прекрасни мезенца, съдържат много мазнини и други вредни вещества, които съдействат за образуването на т.нар. портокалова кожа. Това са различните кренвирши, наденици, салами, шунка, бекон и т.н.

Вредни храни

Един от най-големите врагове на кожата е рафинираното пшенично брашно. То се съдържа в много храни, които по-голямата част от хората консумират ежедневно. Измежду тях са хлябът, оризът, пастата и всякакви бисквитки и крекери. Опитайте да ограничите консумацията им.

Сред съставките, които използваме ежедневно по всякакъв възможен начин и които обаче са причина за образуването на целулит, е солта. Колкото и вкусна, толкова и вредна. Прекалената ѝ консумация пречи на някои процеси в организма, което предизвиква видими последствия, едно от които е именно целулитът.

Преработени храни

Млечните продукти също възпрепятстват премахването на целулита, особено онези с наситени мазнини. Ако не можете да се откажете или да намалите консумацията на любимите млечни храни, то поне избирайте такива с по-ниска масленост.

Различни сосове, които са неустоимо вкусни и придават различен вкус на ястията са голямо изкушение. Те обаче също не трябва да са част от ежедневното ви меню. Майонезата, кетчупът, горчицата, както и останалите от този тип, могат да попречат на премахването на целулита.

Майонеза

Натрупване на мазнини може да се получи и от твърде честата консумация на захар и захарни изделия. Знаем, че обичате сладко, но захарта е вредна, и то не само за кожата, а и за организма като цяло. Опитайте да я ограничите.

Със захарта е свързан и следващият виновник за целулита, а именно газираните напитки. Спрете газираното, защото освен вредни въглехидрати и много калории, то съдържа и куп други неблагоприятни за организма съставки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати