Най-вредните напитки и храни за мозъка

Всяка храна влияе на мозъка

Мозъкът сред всички органи в човешкото тяло и няма равен по значение. Дишането, функциите на сърцето и на белите дробове, всичко зависи от него.

Той е основният регулатор на всички телесни системи, без който самата жизнена поддръжка е невъзможна. За да е здрав и да функционира добре, мозъкът има нужда от риба, пресни плодове, свежи млечни продукти, ядки, пълнозърнести храни. Те са най-добрите храни за мозъка.

Много хора употребяват бързи храни и полуфабрикати за закуска, обяд и дори вечеря, неподозирайки, че вредните вещества, съдържащи се в тях, могат да доведат до унищожение на мозъчната дейност.

Храната, която ядем, може да бъде бавна отрова за мозъка ни. Вижте в следващите редове кои са най-вредните храни и напитки за мозъка ни.

Пуканките, продаващи се в пакети, предназначени за печене в микровълнова печка, съдържат диацетил, който води до деменция. Това вещество, наред с други, които са вредни, се срещат още в маргарина, майонезата и някои сладкиши.

Кофеинът може да е вреден за мозъка

Сладкото рязко и драматично увеличава нивото на глюкозата в кръвта, което в по-късен период може да доведе до постоянно покачване на количеството захар в кръвта.

Знае се, че тъмният шоколад и какаото за пиене могат да стимулират активността на мозъка. Но на мнозина не е известно, че не всички шоколадови продукти са еднакво полезни. Повечето от тях съдържат не само минимално количество какао на зърна, но и напълно вредни съставки.

Солените храни са вредни за мозъка също. Те повишават и риска от хипертония.

Много видовете кренвирши и колбаси съдържат вещества, които са опасни за нашия мозък, причиняват рак, податливост към инсулт, тъй като запушват артериите и натрупват холестерола върху тях.

Избягвайте консумирането на преработено месо и продукти, съдържащи много мазнини, за да поддържате мозъка си здрав за дълго.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати