Вкусните тайни на пилешката супа

Вкусните тайни на пилешката супа

Вкусните тайни на пилешката супа
Снимка: Елена Стефанова Йорданова

Пилешката супа е любимо ястие, не само когато сме болни. Всички знаем, че най-доброто решение срещу грип е вкусната пилешка супа. Тя действа като убиец на всички вируси. Но освен че е полезна и действа като лекарство срещу болестите, пилешката супа е и много вкусна.

Но знаете ли как да я приготвите? Ето няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!

Тайна 1: Сгъстяването

Добрите готвачи съветват, когато правите пилешка супа, да не я сгъстявате с фиде, а да използвате други методи. Единият начин е поне един ден преди това да си омесите тесто от грис, яйце и малко сол. Тестото трябва да е доста твърдо, за да става за настъргване. 2-3 минути преди да изключите супата, просто добавете една шепа от стърготините. Ще се убедите сами, че това е тайна, която върши чудесна работа и пилешката супа ще стане много вкусна и няма да има нищо общо с купеното фиде.

Тайна 2: Застройка с яйце

Вкусните тайни на пилешката супа
Снимка: Русиана Михайлова

Много хора обичат пилешката супа застроена. Много добър избор е да направите това само с яйце. Каква е тайната ли? Просто изключвате готовата супа и след това прибавяте към нея разбито едно или 2 яйца (зависи от количеството на супата). Такава супа подправяте задължително със смлян черен или бял пипер и с малко лимон.

Тайна 3: Бульони

Бульонът е от съществено значение за хубавата пилешка супа. Най-добре е да я направите с бульон от варенето на пилешкото месо. В никакъв случай не слагайте готови бульони, защото убиват истинският вкус на супата, съветват добрите кулинари. А и рискувате да пресолите много супата, тъй като в готовите бульони има добавена сол.

Тайна 4: Месото

Другата добре изпитана вкусна тайна за пилешка супа е месото, което ще подберете за нея. Нашите баби слагат обикновено месото около костите, т. нар. остатъци от пилето. Но ако я направите с месото от бутчетата или само от бяло месо – определено ще видите разлика и ще изненадате всички на масата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати