Сладък празник! Декември е месецът на крушата!

Месец на крушата
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Ако имате круша в двора си, навярно я наблюдавате ден след ден, нетърпеливи за узряването на плода.

Крушите са култивирани преди повече от 4000 години. Идващи от Кавказ, били разпространени от Азия и Европа в Северна Америка. Днес крушите се считат за сигурен продукт във всеки американски супермаркет, но в сравнение с плодовете като ябълки и портокали, крушите остават леко пренебрегвани и по-рядко ги включваме в ежедневното си меню.

Декември - месецът на крушата, е тук, за да промени това!

История на Месеца на крушата

Декември месец е официално обявен от Американското министерство на земеделието за месец, в който хората да се запознаят с разпознаването зрелостта на крушата и как да се възползват максимално от тези сезонни плодове. Традицията е създадена през 2011 г. след проучване, според което 84% от купувачите не могат да разберат кога крушата е узряла, когато пазаруват в магазин за хранителни стоки.

Най-добрият начин да проверите дали дадена круша е узряла, е да проверите дръжката на крушата.

Кексчета с цели круши

Избран е този месец поради факта, че повечето круши, особено 10-те вида северозападни круши, се събират именно през декември.

Крушите също имат висока хранителна стойност, съдържат повече фибри, отколкото бананите, портокалите и ягодите. Този плод също така е хипоалергичен, безопасен за хора с алергии и има пектин, който помага за контрол на високия холестерол.

Месецът на крушата насърчава хората да ядат повече от тези полезни плодове и да бъдат по-креативни с рецептите с круши, защото те са идеални за плодови пайове, плодови сладкиши заради леката си текстура и аромат.

Като част от този празник на крушата в Америка се създават национални турнета и конкурси за готвачи, в които максимално да се изтъкнат качествата от използването на круши. Внася се светлина по въпроса как крушите могат да подобрят цялостното здраве и живота ни.

Как да отбележим месеца на крушите

Сладкиш с круши
Снимка: Елена Стефанова Йорданова

Един от най-добрите начини за празнуване на месеца на крушите е да купите круши от местния хранителен магазин или ферма и да сготвите нещо вкусно с тях. Има хиляди рецепти онлайн, които можете да намерите и да експериментирате с това, което крушите могат да направят, за да внесат аромат и разнообразие във вашето меню.

Споделете празника в социалните мрежи, за да запознаете приятелите си за Месеца на крушата! Споделете и защо толкова много харесвате крушите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати