Отбелязваме деня на кленовия сироп

Кленов Сироп

Знаете ли, че кленовият сироп има свой собствен празник? Не? Време е да научите нещо повече за това природно богатство.

Но преди да се впуснем в историята на кленовия сироп, който се консумира с палачинки, вафли, френски тост и други, нека да отделим малко време, за да благодарим на кленовите дървета за сока, който става сладък сироп.

Това е целият фокус на деня на кленовия сироп!

История на деня на кленовия сироп

Денят на кленовия сироп е създаден, за да отпразнува кехлибарното вещество, което всички познаваме и обичаме. Кленовият сироп, който всички харесваме, е почти изцяло произвеждан в Канада, но САЩ имат свой собствен район за производство на кленов сироп и тази област е във Върмонт.

Кленовият сироп е сироп, който обикновено се произвежда от клей от кехлибар, червен клен или черно кленово дърво, въпреки че може да бъде направен от други видове клен.

Кленов Сироп и Вафли

В студен климат тези дървета съхраняват нишесте в стволовете и корените си преди зимата; нишестето се превръща в захар, която се втечнява в края на зимата и ранната пролет.

В кленовите дървета се пробиват на дупки и се събира изцеденият сок, който се обработва чрез нагряване, за да се изпари голяма част от водата, като се остави концентрираният сироп.

По-рано кленовият сироп е бил събиран и използван от местните жители на Северна Америка и според аборигенските традиции, както и археологически доказателства, сокът от клен се преработва в сироп дълго преди европейците да пристигнат в региона.

Как да празнувате деня на кленовия сироп

За да отпразнувате деня на кленовия сироп, просто трябва да намерите начини да се отдадете на тази богата природна сладост!

Вариант 1: Направете закуска, която ще върви добре с истински кленов сироп. Например - палачинки, вафли, френски препечени филийки ще бъдат отличен избор, за да започнете празника на кленовия сироп.

Вариант 2: Направете сандвич с фъстъчено масло и кленов сироп. Вместо желе ще използваме кленов сироп.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати