gotvach.bg»Статии»Любопитно»Митове за мангото от Азия

Митове за мангото от Азия

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Готвач
29558
Митове за мангото от Азия
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Мангото се консумира почти откакто човекът е открил земеделието. Мангови дървета могат да бъдат намерени в голяма част от древна Азия и Океания и са били тачени заради красивите си цветове, сладките плодове и твърдата дървесина. Именно затова не би трябвало да е изненада, че толкова много от митовете, които заобикалят мангото, се фокусират върху любовта, брака и разбира се - секса.

Например вземете Кама, нещо като Купидон във ведическата митология. Подобно на Купидон, Кама вдъхва любов както на хората, така и на боговете чрез използването на стрели. Тези стрели са покрити с мангови цветове. Привлекателният аромат на флоралната стрела запълва всяка мишена с ненаситна похот и любов.

По същия начин в Рамаяна, Рама става сексуално възбуден, след като се сблъска с мангов цвят и неговия "подлудяващ аромат".

Манго

Един от най-известните индуски ритуали, включващи манго, е сватбата на мангови дървета. Някои смятат, че манго може да се консумира само след като дърветата са били осветени в брака. Тези бракове защитават плодовете, онези, които ядат плодовете и се предполага, че осигуряват изобилна реколта.

Като цяло, мангови дървета могат да бъдат омъжени за други мангови дървета, но понякога те могат да бъдат омъжени и за други като смокини или тамарин. В тези случаи мангото се смята за младоженец, а другото дърво за булката. Разбира се, в наши дни много хиндуистки двойки просто прескачат браковете на дърветата и предпочитат да сключват своите бракове в мангови горички с убеждението, че дърветата ще ги благословят с щастлив съюз, изпълнен с много деца.

Мангови дървета

В някои случаи дори хора са омъжени за мангови дървета. Митологична сила му се предава и в Индия, където освен че е приеман за символ на любовта, се смята че изпълнява и желания. В днешно време ние механично се наслаждаваме на сладкия му вкус, но може би трябва да прегърнем вярата на миналите поколения и тайничко да си пожелаем нещо следващия път, когато се наслаждаваме на мангото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати