Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се приготвят вкусни Джинджифилови палачинки?

Как се приготвят вкусни Джинджифилови палачинки?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Джинджифилови палачинки

Изпълнени с празничен вкус и лесни за приготвяне, тези пухкави палачинки са перфектната закуска. Те са много по-лесни от класическите коледни джинджифилови сладки, но вкусът е също толкова невероятен благодарение на подправките в тях.

Палачинките винаги са посрещани с радост от децата и тази рецепта не е по-различна. Но точно тези ще нарушат рутината и ще внесат доза празнично настроение както в дома ви, така и на трапезата ви.

И макар че джинджифиловият вкус е типичен за коледните лакомства, нищо не пречи да си приготвите джинджифиловите палачинки винаги когато ви се прииска - няма неподходящо време за тази вкусотия!

Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 с.л. захар

1 с.л. канела

1/8 ч.л. карамфил

1/4 ч.л. бахар

1 ч.л. джинджифил

2 с.л. масло (разтопено)

1/4 ч.ч. меласа

3/4 ч.ч. мляко

1/2 ч.л. ванилия

1 яйце

За сиропа:

1/4 ч.ч. меласа

1/2 ч.ч. кленов сироп

Начин на приготвяне:

Рецепта за Джинджифилови палачинки

Разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, солта, захарта, канелата, карамфила, бахара и джинджифил заедно в голяма купа, докато не се съчетаят напълно.

Разтопете маслото, след това добавете меласата, млякото, ваниловия екстракт и яйцето. Разбийте съставките, докато всичко се получи хомогенна смес.

Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте. Ако тестото е прекалено гъсто, добавете супена лъжица мляко.

Загрейте тиган на висока температура и след това го сложете на средно ниско ниво. Сложете 1/3 чаша тесто за всяка джинджифилова палачинка. Печете около 1 минута на страна или до златисто кафяво.

Пазете палачинките топли, докато приготвяте сиропа от меласа. Разбъркайте меласата с кленовия сироп в малка тенджера. Гответе, докато заври.

Изсипете сиропа на палачинките и доукрасете по желание със сметана.

Сега ви остава само да се потопите в невероятния им вкус и аромат, който носят. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest