Топ съвети за приготвяне и консумиране на фрешове

Топ съвети за приготвяне и консумиране на фрешове

В следващите ще прочетете лесни съвети за намаляване на отпадъците, получаване на повече хранителни вещества и спестяване на време и пари при приготвянето на фрешове.

Сок или смути:

Фрешът разделя течността от целулозата, докато смутито включва всичко. Пулпът е пълен с хранителни вещества, ето защо смутито съдържа повече такива от сока. Но така или иначе, който и вариант да избрете, все ще е по-добър от купените сокове. Ако търсите здравословната страна на нещата, по-добре изберете смутито. От друга страна пулпът е с допълнителни калории, така че ако сте в период на броене на всяка калория, то сокът е по-добрият избор за вас.

Смесване на плодове и зеленчуци:

Според диетолозите плодовете и зеленчуците не се смесват с две изключения: морковите могат да бъдат смесени с всеки плод, а ябълките могат да бъдат смесени с всеки зеленчук.

Давайте, зеленолистни:

Зеленолистните зеленчуци са толкова пълни с хранителни вещества, че неслучайно се наричат суперхрани. Нуждаем се от малко количество, за да получим необходимата доза здраве. В никакъв случай не трябва да се прекалява с тях, защото може да се получи обратен ефект и да разстроите стомаха си. За да намалите горчивия вкус може да добавите малко лимонов сок.

Пийте веднага:

Топ съвети за приготвяне и консумиране на фрешове

Богатите хранителни вещества в пресния сок започват да изчезват в рамките на няколко минути, затова изпийте сока веднага.

Добро утро:

Проучванията са установили, че тялото ни поглъща повече хранителни вещества сутрин. Затова, добра идея е да включите прясно изцеден сок или смути в своята закуска.

Фреш за деца:

Проучванията установяват, че децата, които приемат добавки с мултивитамини, имат по-висок коефициент на интелигентност. Представете си ползата от фреша, който е по-богат на хранителни вещества, отколкото най-добрия мултивитамин.

Като сметнем и повишения имунитет май е време да забъркаме вкусен и полезен сок за нашите деца и така да инвестираме в по-доброто им бъдеще.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати