Съвети и трикове при готвенето с мед

7 от 7 Снимки
Хляб с мед

Медът е един изключително вкусен и универсален подарък от Майката Природа. Неговите приложения са практически безкрайни. Тук ще намерите съвети за използването на мед за различни цели и рецепти.

Много е лесно да замените захарта с мед в рецептите. Медът е до два пъти по-сладък от захарта на кристали, така че ще трябва да намалите количеството, което се изисква в рецептата. Освен това тъй като медът се състои от до 18% вода, ще трябва да намалите течността, изисквана в печивата, с около една пета.

При печене на сладкиши, ако решите да замените захарта с мед, трябва да намалите температурата на фурната си с 15 градуса по Целзий.

Ако рецептата не изисква кисело мляко или сметана, някои готвачи добавят щипка сода за хляб към рецептите за печени продукти, за да се противодейства на слабата киселинност на меда, която може да причини загаряне.

Тъй като има способността да абсорбира и задържа влагата, медът често се използва, за да запази печените продукти свежи по-дълго време.

Използването на мед в сладкиши и сладки, които се нуждаят от по-дълъг от обичайния срок на годност, ще ви помогне, така че определено го използвайте, когато планирате да изпратите по пощата своите кулинарни творения. Така ще сте сигурни, че те ще пристигнат вкусни и годни за консумация.

Медът трябва да се съхранява в плътно затворен съд, на хладно място и далеч от пряка слънчева светлина. По този начин той не може да се развали никога.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати