Вкусните тайни на прясното зеле

Готвене на прясно зеле

Прясно зеле на фурна - това е едно много просто, но пък много вкусно ястие. Макар за нас българите много по-популярно да е киселото зеле, то и прясното зеле не е за пренебрегване.

Готвенето на прясно зеле се състои от няколко продукта, но крайният резултат е много вкусен и плюс това - много здравословен.

Прясното зеле е зеленчук, който съдържа много полезни витамини и минерали. А в допълнение, зелето е много диетична храна. Така че може да си хапвате на воля и в големи количества, без да се притеснявате от напълняване.

Затова вижте вкусните тайни на прясното зеле и му се наслаждавайте при всеки удобен случай!

Заложете да продължителна топлинна обработка

Готвене на прясно зеле

Зелето е от зеленчуците, които е добре да минат през по-продължителна топлинна обработка. Най-добре готвенето на прясно зеле да става на два етапа. А именно - първо го заварете в една тенджъра, а след това - запечете на фурна, да получи загар.

Използвайте домати от консерва

За да стане вкусно прясното ви зеле, то трябва да добавите домати. Но ако добавите пресни, без да ги обелите, ястието ще стане воднисто и ще има кисел вкус. Затова заложете на консервирани домати. Вземете консерва с домати на кубчета, за да сте сигурни, че доматите в нея са предварително обелени и няма да имат обелки.

Осолете предварително

За да стане вкусно, след като нарежете на ситно зелето, го посолете обилно със сол. Докато го правите, го намачкайте.

Добавете чесън

Готвене на прясно зеле

Чесън е специфичен продукт, който не се съчетава добре с всичко. Но в случая - зелето и чесън вървят ръка за ръка. Затова за готвене на прясно зеле добавете няколко скилидни чесън.

Използвайте повече мазнина

Зелето, така да се каже, поема много мазнина. Така че не бъдете скромни - сложете обилно олио, зехтин или най-добре масло.

Не забравяйте подправките

Дафинов лист - това е класиката за всички ястия със зеле. Дафиновият лист перфектно се съчетава с него. Бахарът също върви идеално със зеле. Може да сложите червен пипер, черен пипер, копър... въобще всякакви подправки за зеле, за да го овкусите по-добре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати