Вълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много още

Пречистено масло Гхи

Това масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло ГХИ е специален и уникален клас масло. Когато маслото се претопява, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват. То е концентриран остатък от чисти мазнини. Има отличен орехов вкус и не съдържа следи от млечни протеини, захари и вода. Един от най-високите хранителни източници на маслена киселина, пълен с витамини и мастни киселини като ненаситени и наситени. ГХИ също съдържа омега-3 и 9.

Подобно на всички масла, това масло трябва да се консумира умерено – не повече от 3 или 4 супени лъжици на ден. Прието в повече маслото може да предизвика отрицателни ефекти.

Лечебните свойства на пречистеното масло ГХИ

Здрави кости - това масло е една от малкото храни, които са богати на витамин К, особено на витамин К2. Витамин К2 е необходим, за да помага на тялото да използва минерали, включително и калций. В действителност този мощен витамин изгражда костите по-ефективно от калция. С поддържането на подходящите нива предпазва и зъбите от разпадане. Още една функция на пречистеното масло е да поддържа смазката на ставите и съединителната тъкан, като увеличава гъвкавостта.

Укрепва имунната система – претопеното масло е богато на витамин А, който помага да се премахнат свободните радикали в тялото. Отговорен е и за поддържането на имунната система - и това не е всичко! Витамин А е мощен антиоксидант, които може да помогне за предотвратяване на някои видове рак, особено улцирозен колит, който в противен случай може да доведе до рак на дебелото черво.

Увеличава нивото на енергия – експерти препоръчват на спортистите да използват маслото ГХИ като постоянен източник на енергия и може би трябва да следваме техните съвети. Мастните киселини на това масло се обработват бързо от черния дроб и се изгарят като енергия. В допълнение към увеличаване на метаболизма и енергийните нива това масло помага при усвояването на мазнините от мастно разтворими витамини като А, D, Е и К, които повишават издръжливостта.

Антиоксидантно действие – по време на обработката маслото може да издържа на по-високи температури от кокосовото масло и зехтина. Това означава, че когато температурата се повиши до точката на кипене, то няма да се разпадне в свободните радикали. Тези свободни радикали са нестабилни молекули, които създават дисбаланс в тялото ни, вариращ от преждевременно стареене до рак.

Гхи

Ето защо, когато консумирате пречистено масло ГХИ, рискът от увреждане на тялото от свободни радикали е изключително нисък.

Подобрява храносмилателната система – проучванията показват, че хората с храносмилателни проблеми естествено не произвеждат маслена киселина. Тъй като доброто храносмилане е ключът към доброто здраве, важно е да включите в храненията си храни, богати на маслена киселина, за да подпомогнете храносмилането. Тази киселина подхранва клетките в червата, намалява изтичането на неразградени хранителни частици и помага при възстановяването на стената на лигавицата.

Намалява възпалението – маслената киселина е една от основните мастни киселини, която е необходима на тялото да се бори с възпалението, особено в стомашно чревния тракт. Пациентите, страдащи от улцерозен колит, болестта на Крон или друго възпалително заболяване на червата, трябва да включат претопено масло в диетата си. И според Аюверда това масло има ефект върху ставите и може да помогне за облекчаване на възпалението, смазване на ставите и елиминиране ставната скованост при артрит.

Подобрява здравето на очите – витамин А има способността да подобрява здравето на очите и да предпазва от различни проблеми, свързани с тях. Този мощен антиоксидант спомага елиминирането и неутрализирането на свободните радикали, които атакуват макулните клетки. Това, на свой ред, намалява риска от макулна дегенерация и развитие на катаракта. Мастните киселини в маслото увеличават съдържанието на този важен витамин в организма, както и други хранителни вещества.

Здрава кожа – естествените свойства на маслото ГХИ ще помогнат за поддържане на хидратирането на кожата за дълъг период от време. Сухата кожа ускорява преждевременното стареене, включително бръчки, тънки линии и вяла кожа.

Как да използвате ГХИ маслото

Пречистеното масло Гхи за здрава кожа и устни

1. Загрейте малко количество масло, докато достигне комфортна температура. След което се прилага върху чистата кожа, леко масажирайте за пет минути;

2. Изчакайте 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Повтаряйте тази процедура ежедневно за лъскава кожа. За да излекувате напукани устни нанесете тънък слой масло и оставете за една нощ.

3. Можете да съхранявате претопеното масло за дълго време и то все така ще бъде прясно. След като млечните твърди вещества се отстраняват по време на преработка, то става безопасно за хора, които не употребяват лактоза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати