Най-подходящите билки и подправки за да бъдете добър хлебопекар

Домашен хляб със семена

Когато приготвяте продуктите си за печен домашно хляб, ще откриете, че билките и подправките могат да бъдат много полезни. Номерът е само да се запасите с тези, които знаете, че ще използвате.

Като печелите повече опит в печенето на хляб и откривате повече вкусове, ще добавите към този списък още от най-основните билки и подправки. Но сега ще поставим началото - на вашето внимание представяме подправките и семената, без които не може да мине истинският домашен хляб.

1. Бахар

Бахарът е открит от Христофор Колумб и е докаран в Европа през 17 век. Той може да се използва за ароматизиране на хлебната маята, но най-често се слага в сладки хлябове.

2. Анасон

Анасонов хляб

Обичан заради силния си вкус и аромат, анасонът се използва цял или смлян във всякакъв вид хлябове. Тази подправка е много подходяща за традиционния хляб на Коледа.

3. Босилек

Хляб с босилек

Билка, която се използва обикновено в хлябове с пълнежи или с масло. Може да се сложи както в сух вариант, така и в пресен, като и по двата начина ще допълни идеално вашия домашен хляб.

4. Кардамон

Най-често се използва за сладки хлябове. Освен това е и популярна коледна подправка. Може да я прибавите към вашия сладкиш към следобедното кафе или към джинджифилови сладки - резултатът ще е страхотно коледно настроение.

5. Чесън

Чеснов хляб

Чесновите пърленки и питки са нещо изключително вкусно и обичано от всички. Прибавете чесън към вашия хляб и ще получите един изкушаващо вкусен краен резултат.

6. Горчица

Горчицата не е често срещана съставка в повечето книги с рецепти за хляб, но е прекрасно допълнение към много видове от него. Може да се добави към маята за хляб, към прецели, кифлички и царевичен хляб.

7. Макови семена

Билки и подправки за да бъдете добър хлебопекар

Маковите семена обикновено се използват като декоративни елементи върху хляба, но те също могат да се добавят и към тестото. Те се използват също и в краваи, царевичен и сладък хляб.

8. Семена от сусам

Подобно на маковите семена, сусамът обикновено се използва за украсяване на хляба. Бял хляб, пшеничен хляб и гевреци често са покрити със сусамени семена. Те също могат да се добавят към тестото за хляб.

Каквито и подправки да добавите, те ще внесат доза уют и по-богат вкус към вашия домашен хляб. Не се страхувайте да експериментирате, защото само така ще откриете идеалния вариант за вас и вашето семейство.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати