Как да си направим немска подправка за джинджифилов хляб

Немска подправка за джинджифилов хляб

Джинджифиловият хляб е традиционно ястие по време на Коледните празници в много страни. Германия обаче се отнася по-сериозно към неговото приготвяне от повечето страни и дори има комбинация от подправки, специално предназначена за тези празници.

Тази специална подправка се изисква в много немски рецепти. Тя се приготвя от познати и достъпни съставки, така че лесно можете да си я приготвите вкъщи и да изпълните както кухнята, така и целия си дом с коледен аромат.

Той със сигурност ще внесе коледния дух и във вас. Немците я наричат сладникава подправка, но предвид че е за Коледа, ще приемем, че е нормално.

Състав на коледната подправка:

Немска коледна подправка

2 с.л. канела

2 с.л. карамфил

1/2 ч.л. бахар

1/4 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. кардамон

1/2 ч.л. джинджифил

1/2 ч.л. анасон

Начин на приготвяне:

Коледни подправки

Добър вариант е подправките, които могат да се смелят на момента, да се използват така, а не купени готови от магазина. Това ще подсили аромата и резултатът ще е много по-добър. След като се смелят, се пресяват през ситно сито и се смесват с останалите внимателно. След това се пресипват в херметически затворен съд и се съхраняват на тъмно място.

Хубавото на тази Натруфена подправка е, че се приготвя много лесно, съставките са лесни за откриване, а крайният резултат е невероятен.

Тази подправка може да се използва във всякакъв вид бисквити и сладкиши, предвидени за коледните празници. Подходяща е и за тиквени пайове и десерти, като по много приятен начин ще подчертае вкуса и аромата им.

Като цяло можете да експериментирате с нея по всякакъв начин, като така ще обогатите коледната трапеза с нещо невероятно вкусно. И още по-хубаво - ще внесете в дома си аромат, който ще ви напомня за коледните празници и когато го използвате, ще се чувствате щастливи с асоциациите, които той ще ви носи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати