Японска черна сусамова паста - как да готвим с нея?

японска черна сусамова паста

Черната сусамена паста, известна на японски като "nuri goma", е основна съставка в японската и азиатската кухня. Плътната черна паста има вкус на печени орехи с дълбоки земни нюанси. Японската черна сусамова паста често се подслажда със захар или мед и е популярна като съставка в сладкиши и печива.

Също така можете да я включите в оризови сладкиши, пудинг, сладолед, овесени ядки, мляко, глазури и сосове. Най-простият и бърз начин да се насладите на черната сусамова паста е да я намажете върху парче препечен хляб или това, което е известно като "shokupan" на японски.

В допълнение към своите невероятни аромати, черните сусамови семена са богати на калций и цинк, както и на фибри.

Съставки: 1/2 чаша цели черни сусамени семена, 3 до 4 супени лъжици мед

Начин на приготвяне: В малък тиган изпечете цели черните сусамени семена на средна температура. Непрекъснато разклащайте тигана напред-назад, за да не загорят сусамовите семена. Печете около 2 минути. Махнете тигана от огъня и го оставете настрани.

черна сусамова паста

След като сусамът се охлади до стайна температура, комбинирайте го с меда в кухненски робот. 4 супени лъжици мед създават текстура, с която лесно се работи, но ако не предпочитате толкова сладка паста, опитайте 3 супени лъжици мед - текстурата ще е по-плътна и малко по-суха.

Най-добре ще е ако се използва незабавно, но пастата може да се съхранява в херметически затворен контейнер в хладилника.

Бързо, лесно и вкусно-с тази паста ще малко азиатска нотка в стандартните рецепти и познатите ни вкусове.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати