Петте най-големи грешки при готвене на свински пържоли

Петте най-големи грешки при готвене на свински пържоли

Много често се случва свинските пържоли да се окажат сухи и препечени. За да предотвратите тази злополука в кухнята просто избягвайте следващите грешки при готвене на свински пържоли.

1. Избирате обезкостени, вместо такива с кост

Ако искате да предотвратите вашите пържоли да станат сухи, тогава е важно да започнете, като изберете правилните пържоли. Разбира се, че никой не иска да плаща за кокали, но в случая тази кост е това, което поддържа месото сочно. Така че това е първата и много често срещана грешка.

2. Избирате тънко нарязани пържоли

Просто казано, свински котлети, които са твърде тънки, са силно податливи на прегаряния. Тези супер тънки пържоли винаги са обезкостени, защото самата ширина на костите предотвратява разрязването на месото. Накратко, дори и да предпочетете обезкостени, гледайте поне да не са прекалено тънки.

3. Готвите ги твърде студени

Най-добрият вариант е да ги извадите от хладилника около 30 минути преди да ги готвите, за да престоят на стайна температура. В противен случай има опасност от външната страна да прегорят, а отвътре да са сурови.

Петте най-големи грешки при готвене на свински пържоли

4. Не са овкусени достатъчно

Да не подправяте храната въобще или да не я подправяте достатъчно - със сигурност е една от най-големите грешки, правени от домакините, а свинското месо е отличен пример за това. Добавянето на подходящо количество подправки е изключително важно. Като минимум използвайте сол и прясно смлян черен пипер. Мариноването също помага, особено ако готвите котлети на грила, тъй като маринатата ще ги предпази от изсушаване.

5. Не оставяте месото да отдъхне

Ако искате сочни свински пържоли, почивката след готвене е задължителна. Почивката означава, че оставяте вашите свински пържоли (и това наистина важи за всяко месо) за няколко минути, след като сте ги извадили от скарата, фурната или откъдето сте го приготвяли. Когато готвите парче месо, соковете се насочват към центъра, далеч от източника на топлина.

Нарежете ги незабавно и тези сокове ще се разлеят навсякъде. Но дайте на месото няколко минути за почивка и соковете ще бъдат отново абсорбирани, като така се гарантира, че всяка хапка ще е възможно най-сочна. Избягвайте тези грешки при готвенето на свинските пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати