Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Аромат за милиони! Рецепта за греяно вино с бренди и канела

Аромат за милиони! Рецепта за греяно вино с бренди и канела

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Греяно вино с бренди и канела

Когато зимното време ни обгърне с хладната си перлина, нищо не може да внесе повече уют у дома от чаша греяно вино. Греяните вина затоплят тялото и душите на хората от векове. Обикновено то е приготвено от червено вино - то е подсладено, подправено и нагрято, като по този начин предлага приятна алтернатива на традиционните кафета, сайдери и чайове.

Домашно греяно вино с бренди и канела

Необходими продукти:

1 бутилка /750 мл/ червено вино (предложения: Каберне Совиньон, Мерло)

1 портокал (обелен и нарязан)

1/4 чаша бренди

8 до 10 зърна карамфил

1/3 чаша мед (или захар)

3 пръчки канела

1 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Греяно вино

Пригответе си съставките. За да направите перфектната чаша греяно вино, съберете всички съставки в голям съд.Леко затоплете съставките при ниска до средна температура (избягвайте завирането) за 20 до 25 минути. Разбърквайте от време на време, за да сте сигурни, че медът или захарта са напълно разтворени.

Когато виното заври и съставките са добре смесени, напитката е готова да бъде сервирана. Налейте виното в подходящи чаши и му се насладете.

Съвети: Най-добре е джинджифилът да бъде пресен. За по-силен аромат първо обелете портокала, а след това го нарежете на филийки. За виното използвайте всичките му части. Ако не обичате много сладки напитки, може да намалите количеството мед (захар).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest