gotvach.bg»Статии»Любопитно»4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе

4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе

4 начина да подобрите своето сутрешно кафе

Да седите сутрин с чаша хубаво кафе, е чудесен начин да се събудите и да си вземете няколко минути, преди да излезете навън. Но как е вашето кафе на вкус? Лесно е да свикнете с рутината и да пиете, без да се наслаждавате на вкуса на вашето доверено кафе.

Голямата новина е, че има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да дадете на вашето кафе силен тласък и по-добър вкус и аромат.

1. Изберете по-добри зърна

Зърна Кафе

Лесно е да вземате едно и също кафе, което сте пили от години, но днешният избор е огромен. Може би е време да нарушите рутината и да експериментирате с нещо ново, да откриете нещо по-добро. Не се пускайте по течението и не се задоволявайте с какво да е. Твърде вероятно е с една малка промяна да постигнете едно ново и изпълващо начало на деня.

2. Съхранявайте го правилно

Кафето се съхранява в херметически затворен съд, на тъмно, хладно и сухо място, а не на плота до кафемашината. Така губите част от аромата му.

3. Почиствайте редовно кафемашината си

Кафемашина

Остатъците във вашата машина след предишно приготвяне на кафе определено могат да влошат вкуса и аромата на днешното. Затова не трябва да пренебрегвате тази дейност. Както си миете чашата след всяко кафе, така периодично трябва да миете и машината. Това трябва да се случва поне веднъж седмично. Чрез това почистване, освен че ще махнете остатъците от кафе, ще се освободите и от други наслагвания, които биха могли да развалят и кафемашината ви, не само вкуса на кафето ви. Използвайте една част оцет с две части вода и го прокарайте през машината. Изплакнете с два или три пъти пускане на вода, докато не се изчисти и миризмата на оцет не изчезне.

4. Разгледайте подсладители и сметани

4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе

Всяка чаша кафе може да бъде допълнена с различни подсладители и сметана. Някои хора казват, че една добра чаша кафе не се нуждае от добавки, но това е вашето кафе, така че смесете с каквото искате! Опитайте малко масло вместо мляко или сметана. Канелата може да бъде отличен заместител на захарта. Има хиляди добавки и варианти - типични и не толкова познати. Просто експериментирайте и открийте най-доброто за вас.

Забавлявайте се, следвайте настроението си и никога няма да имате отново старата скучна чаша кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати