Какво трябва да ядем през всеки ден от седмицата според Петър Дънов

Режим на хранене според Петър Дънов

В днешно време голяма част от хората обърнаха поглед към здравословното хранене и още по-голяма се интересуват от него, обмисляйки преминаването съм към този начин на живот. Прекрасно е, когато знаем какво ядем и то ни кара да се чувстваме добре, пълни с енергия и най-вече здраве. Организмът е изключително чувствителен и вредните продукти могат да му причинят големи щети, когато се натрупват, оставяйки следите си в него.

Учителят Петър Дънов е един от видните проповедници на здравословното хранене и следвайки неговите съвети, човек се чувстват балансиран, в хармония със себе си и с тялото си. Освен че ни показва кои са полезните хранителни продукти, Петър Дънов ни улеснява още повече, като споделя какво трябва да консумираме във всеки един ден от седмицата.

Според него всеки ден е свързан с определена планета, която има въздействие над него. Чрез храната това влияние се предава и на човека.

Понеделник – зелени храни

Режим на Петър Дънов: Зелен фасул

Денят, в който се консумират храни, които развиват въображението и креативността. Това са основно зелените продукти и други зеленчуци – краставици, домати, маруля, зеле, коприва, лапад, зелен боб, тиквички, бакла, картофи, зелени чушки, гъби. Понеделник е деня на Луната.

Вторник – червени храни

Режим на Петър Дънов: Червени храни

Денят, в който се консумират храни, които дават енергия. Това са червените храни и люти продукти – чук, чесън, коприва, домати, спанак, бяла ряпа, червени чушки, репички. Вторник е деня на Марс.

Сряда - храни за интелект

Режим на Петър Дънов: Леща с моркови

Денят, в който се консумират продукти, които развиват интелекта. Това са лимони, жълти сливи, круши, праскови, пъпеш, моркови, леща, царевица, а от подправките – чубрица и магданоз. Сряда е деня на Меркурий.

Четвъртък - храни за самочувствие

Режим на Петър Дънов: Овес и мляко

Денят, в който се консумират продукти, които подсилват самочувствието, достойнството и вярата. Това са маслини, картофи, тиква, бамя, жито, фъстъци, млечни храни. Четвъртък е деня на Юпитер.

Петък - храни за красота

Режим на Петър Дънов: Череши и Ягоди

Денят, в който се консумират продукти, които поддържат красотата. Това са ягоди, череши, вишни, малини, диня, смокини, сини сливи, ябълки, сусам, мащерка, грах. Петък е деня на Венера.

Събота - храни на мъдростта

Режим на Петър Дънов: Ядки

Денят, в който се консумират продукти, символизиращи мъдростта. Това са боровинки, ядки – орехи, лешници, бадеми, кестени, шипки, сушени плодове, патладжан, черна ряпа, боб, какао и кафе. Събота е деня на Сатурн.

Неделя - храни за щастие

Режим на Петър Дънов: Цитруси

Денят, в който се консумират продукти за добро настроение и позитивност. Това са мандарини, портокали, кайсии, слънчоглед, стафиди, грозде, ориз, леща, зеле, ръж, ечемик, овес. Неделя е деня на Слънцето.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати