Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

С напредването на възрастта започваме да качваме повечко килограми - особено в коремната област.

Но не е необходимо да носите дрехи с по-голям размер и да се опитвате да прикриете допълнително тегло. Избрали сме за Вас най-добрите упражнения и техники за отслабване, избрахме и повече от 20 от най-добрите продукти за вашата диета. Следвайте нашите указания и вижте резултатите – много скоро вече няма да мислите за гънките под панталоните.

Съвети за тези, които искат да отслабнат

1. Започнете да спортувате;

2. Пийте много вода;

3. Променете плана за хранене;

4. Корсети за талията;

5. Гел за отслабване.

1. Започнете да спортувате

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Как да направим талията по-малка? Всички знаем, че за да отслабнете, трябва да се движите много, затова започнете да ходите и да бягате 4 пъти седмично вечер. Повярвайте, веднага ще се почувствате по-добре. В крайна сметка е много по-добре да замените излишните мазнини с мускули.

Интервалните тренировки и упражнения с претегляне се считат за особено ефективни. Вземете чифт гири и ги използвайте, докато правите клякания.

2. Пийте много вода

Всички знаем, че тялото ни се състои от вода. Тялото няма да функционира при необходимост без достатъчно течност. Водата допринася за възстановяването на мускулите и правилното функциониране на органите, както и за „измиване” на излишната мазнина. Между другото, знаете ли, че когато нямаме достатъчно вода, тялото ни кара да изпитаме не само чувството на жажда, но и понякога глад. Така водата ни спасява от преяждане. В допълнение, ние абсорбираме голямо количество калории заедно с напитки. Газирана вода, соковете, фрапучино и алкохол съдържат калории. Напомняйте си, че трябва да пиете повече чиста вода!

3. Променете плана за хранене

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Трябва ви здравословна храна. Ние сме това, което ядем. Ако това е вярно, тогава някои от нас са нищо повече от пица и много въглехидрати. Ние ядем прекалено много вредни храни, пица, картофи, тестени изделия и ориз. А те могат да бъдат вредни и опасни в големи количества. Направете план за хранене за седмицата и внимателно се уверете, че вашата диета включва протеини, зеленчуци и сложни въглехидрати.

Особено важно е да се яде преди тренировка. Овес, яйца, авокадо, ядки и семена - не забравяйте за тях. Важно е да запомните, че някои продукти (например мляко или захар) причиняват подуване. Ето един съвет: ако искате да имате тънка талия, ограничете продукти с подобен ефект.

4. Корсети за талията

Корсет за кръста? Защо не? С помощта на корсет правите талията по-малка не само визуално, защото тя помага да се отървете от излишната течност, подобрява стойката и помага за отстраняване на излишната мазнина от тялото чрез пот. Носете корсет за тренировки и го носете до 8 часа на ден. След 3 месеца талията ви ще се свие до 5 см!

5. Гел за отслабване

Можете да тренирате много и да се храните правилно, но все още остава един проблем - целулит. Разтривайте антицелулитен гел в корема, задните части и бедрата всяка вечер след душ. Подобрява кръвообращението и помага да се отърве от мразените гънки, кожата ще стане по-мека, по-здрава и много по-еластична.

Резултатите няма да се появят веднага, но в крайна сметка ще сте доволни от тялото си.

Упражнения за намаляване на размера на талията

Трябва да се движите. Забелязвате ли, че нашето общество е заседнало? Физическата активност е станала задължителна в наши дни. Когато мислите, че е време да премахнете тези излишни килограми от кръста си, можете да си представите огромно количество упражнения като повдигане на трупа при различни пози. И въпреки че тези упражнения са полезни за коремните мускули, те далеч не са единствените в нашия списък.

Изберете такива кардио упражнения, които искате да изпълните, а не такива, които ви притесняват. Трябва да се сприятелите с кардиото, ако искате да се отървете от излишните килограми. Но изберете това, което наистина харесвате. Твърде често приемаме тренировката като наказание, вместо да я направим част от нашия живот.

За начало си струва да научите повече за кардиото. Например, изобщо не е необходимо да се насилвате да бягате. Има много други възможности за активност: ходене, танци, волейбол, бокс, фитнес, плуване, колоездене, каяк, ски, каране на колело и списъкът продължава. Кардио тренировките трябва да се извършват 4-5 пъти седмично, затова изберете вид дейност, която ще ви донесе радост.

Ако искате да отслабнете по-бързо, обърнете внимание на тренировките с висока интензивност (HIIT), тренировките Табата и др. и се изпълняват 2 пъти седмично. Такива тренировки са насочени към увеличаване на усилието, а също така ви позволяват да изгаряте големи количества калории дори и след приключване на упражнението. Свалянето на килограмите ще бъде по-бързо, гарантирано!

Силови тренировки

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Такива упражнения трябва да изпълнявате само ако наистина искате. Защо? Факт е, че мускулите ни работят през цялото време (калориите се консумират дори и когато седим), така че колкото повече мускули имате, толкова повече калории можете да похарчите, докато се отпускате, а метаболизмът ви също ще се подобри. Както при кардио тренировките, силовите тренировки също могат да бъдат различни. Можете да вдигнете щангата във фитнеса и да използвате експандера, медбол и дори собственото си тегло. Изберете какво харесвате повече и тренирайте 2-3 пъти седмично.

Работете върху мускулите на корема

Все още говорим за талия, нали? Правилното хранене и физическите упражнения ще ви помогнат да се отървете от мазнините, но трябва да се грижите за коремните мускули. Можете да провеждате тренировка за мускулна преса и у дома. Добавете към тренировката се и правилното хранене и ще постегнете резултати.

Йога

Йогата е практика, известна с това, че носи бавна, но ефективна загуба на тегло. Йога-упражненията помагат да се отървете от излишните сантиметри и да ускорите метаболизма. Йога, съчетана с балансирана диета, ще ви помогне да формирате красива талия и да постигнете целите си.

Със сигурност поне веднъж сте оставили настрана любимите си дънки заради допълнителния килограм около кръста? Забелязвате ли излишната мазнина по тялото си? Досадно, нали? Можете да откажете любимите си продукти, но тези излишни килограми няма да изчезнат никъде, докато не направите поне малко усилие. Йогата е свързана с бавна, но ефективна загуба на тегло.

Йога, комбинирана с балансирана диета, може да ви помогне да постигнете целите си и намалите талията си. Тя не само помага да отслабнете, но също така увеличава метаболизма и укрепва мускулите на корема. Ето някои ефективни йога пози за тънка талия. Асаните и времето на тяхното изпълнение са разработени от йога експерт.

Триконосана (обърнат триъгълник на стойката)

Представлява обърнат триъгълник. Застанете директно върху йога тепиха, краката са разтворени по-широко от нивото на рамото. Завъртете десния крак надясно с 90, а левия крак леко навътре с 15. Дясната пета трябва да е в съответствие с левия крак. Уверете се, че стоите твърдо на краката си. Поемете дълбоко дъх и докато издишвате, наклонете цялото си тяло на дясната страна. Докоснете пода с дясната си ръка и вдигнете наляво нагоре. Ръцете трябва да са в права линия. Върнете се в изходната позиция и повторете движението до другата страна.

Лека версия на padmasana

Седнете на пода с крака, протегнати напред. Дръжте гърба си изправен, дишайте равномерно. Поставете дясната длан на пода отдясно, близо до бедрата. На издишайте, завъртете надясно и в същото време поставете лявата си длан върху дясното коляно. Можете да обърнете шията си и да погледнете раменете си. Останете в това положение, докато се почувствате комфортно и след това бавно се върнете в изходната позиция. Повторете движението отляво.

Навасана (лодка)

Поза лодка. Седнете на пода с крака, протегнати напред. Натиснете ръцете си на пода, малко зад бедрата и леко се наклонете назад. Не забравяйте, че гърбът трябва да остане прав. Докато издишвате, стиснете краката заедно и ги повдигнете от пода, колкото е възможно по-високо. Ако успеете да запазите равновесие, можете да изправите краката си. Разгънете ръцете си правилно, успоредно една на друга. Стегнете корема си, това ще ви помогне да поддържате равновесие. Бавно се върнете в изходната позиция и повторете движението.

Дханурасана

Поза лък. Легнете по корем, хванете глезените си с ръце. Вдишайте и повдигнете горната част на тялото, извита в гърба. Погледнете право напред и следете дъха си. Поемете дълбоко дъх и останете в това положение за няколко секунди. Бавно се върнете в изходната позиция. Повторете движението веднага щом почувствате, че тялото ви е отпуснато.

Virabhadrasana (обърната поза на воин)

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Поза Войн. Тази поза получава името си в чест на Верарабадра, ожесточена война, въплъщение на бог Шива. Изправете се, краката са раздалечени най-малко на 30 см. Изведете левия си крак назад. Свържете дланите си и вдигнете ръцете си нагоре. Вдишайте и сгънете десния крак в коляното. Сега погледнте надясно. Опитайте се да се огънете назад, доколкото е възможно, но не забравяйте, че не трябва да се чувствате дискомфортно. Повторете движението веднага щом почувствате, че тялото ви е отпуснато.

Забележка: Всяка поза трябва да се изпълнява поне 30 секунди. В последствие ще увеличите времето от 60 секунди на 90 секунди.

Тези пози не само ви помагат да отслабнете в областта на талията, но и да укрепите основните мускули, да ви направят по-гъвкави. Според Приянка, всяка от асаните се разрешава да се извършват само след консултация с лекар, тъй като практиката трябва да е безопасна (в някои положения долната част на гърба е включена, те трябва да се избягват, ако имате проблеми, като преместване на диска).

Идеалната диета за тънка талия

Храните за отслабване

Ако можехте да промените нещо в себе си, какво би било то? Много жени не харесват ръцете, други биха избрали краката си, а някои жадуват за промени в талията. За съжаление, за мнозина е много трудно да се отърват от "любовните дръжки", но това е възможно, особено ако следвате нашата диета!

Топхрани за тънка талия

Подбрахме 27 продукта (просто така се случи, че те също са много вкусни), които ще бъдат полезни за талията. Имайте предвид обаче, че всяка диета трябва да бъде подкрепена от спортни тренировки. Не се фокусирайте само върху една проблемна област, работете върху цялото тяло с помощта на кардио упражнения за изгаряне на мазнини.

Пригответе се да кажете сбогом на тези излишни килограми и поздравете новия живот, без мазнини отстрани!

Авокадо

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Авокадото е не само вкусно, но и суперполезно. Точно така, защото съдържа голямо количество витамин B6 и моно- и полиненаситени мазнини. Съдържа също натрий, захар и холестерол и затова сандвич с авокадо ще задоволи както хранителните нужди, така и вкусовите рецептори. Добавете малко морска сол и червен пипер. Повярвайте, след като веднъж сте опитали, няма да можете да се откажете!

Семена от чиа

В тези семена има много фибри и енергия, в допълнение те могат да бъдат добавени навсякъде. Поръсете с тях коктейла си, сутрешното кисело мляко или овесена каша. Можете да добавите семена от чиа към салата, за да увеличите хранителното ниво.

Банани

Знаете ли, че един банан съдържа повече от 400 мг калий? Този плод е доста гъвкав и има безброй предимства. Можете да изпечете бананови палачинки (ще ви трябват няколко допълнителни съставки), или да изпържете банана и го добавете към овесената каша за закуска.

Сладък картоф

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Заедно с думата "картоф" често можете да чуете думата "въглехидрати", но това не се отнася за сладките картофи. Неговата хранителна стойност далеч надхвърля количеството въглехидрати! Сладките картофи ускоряват обмяната на веществата и намаляват нивата на кръвната захар. Повярвайте, те ще ви станат любимо ястие!

Киноа

Киноата е суперхрана. Съдържа 9 незаменими аминокиселини и може да се счита за директен източник на протеини (като месо). Освен това в киноата няма глутен!

Лимон

Въпреки факта, че лимоните на вкус са кисели, в действителност те имат доста много алкални елементи. Консумацията на алкални храни може да помогнат в борбата срещу много заболявания, от настинки, до рак. Като бонус, той също помага за поддържане на здравословно тегло, така че не забравяйте да добавите лимонов сок към бутилка с вода.

Бадеми

Не е случайно, че толкова много се говори за тях. Богати на фибри, бадемите ви осигуряват усещане за пълнота през целия ден. Можете да ги ядете сурови или да ги изпържите с подправки.

Кокосово масло

Кокосовото масло е многофункционална съставка. Може да се използва като средство за грижа за кожата и косата и може да се използва за борба със сърдечни заболявания. Полезните мастни киселини, открити в кокосовото масло, лесно се усвояват и спомагат за поддържане на здравето на щитовидната жлеза. Всички тези ползи също помагат да отслабнете!

Ябълков оцет

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Ябълковият оцет може да изглежда кисел, но има голямо предимство - способността да премахва вредните токсини от тялото. Той може също да предотврати диабета.

Канела

Канелата е перфектната подправка, която трябва да имате. Обогатява всяко ястие с аромата си, без изобщо да има калории. Съгласете се, че това е чудесен начин да се придържате към целите за здравословно хранене!

Зехтин

Зехтинът е основна съставка в повечето средиземноморски ястия. В допълнение, това допринася за удължаване на продължителността на живота - доказано е, че зехтинът е полезен за профилактиката на сърдечните заболявания!

Доматен сок

Доматеният сок има много предимства - всички хранителни вещества на доматите се съчетават във вкусна напитка. Когато избирате сок в магазина, не забравяйте да проверите етикета, защото имате нужда от ниско натриев продукт, който съдържа всички естествени съставки.

Черен боб

Черният боб е богат на протеин, който е подходящ за загуба на тегло и мускулен растеж. Нещо повече, той е пълен с фибри и калий и това допълнително увеличава хранителната му стойност.

Зелен чай

Зелен чай - перлата на всяка диета. Съдържа естествен кофеин, който спомага за ускоряване на обмяната на веществата, а също и за изгаряне на калориите през целия ден. Също така съдържа антиоксиданти, които естествено освобождават тялото от токсините.

Твърдо сварени яйца

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети
Снимка: 1

Варени яйца - любима закуска на много, защото те допринасят за дълго чувство на ситост. Добавете ги към салата или просто яжте с щипка черен пипер. Те съдържат голямо количество протеини и много малко калории.

Кисело мляко

Богатото на пробиотик нискомаслено кисело мляко е страхотен продукт. То ще ви помогне да постигнете целта си за постигане на плосък корем. Добавете част от мюсли и стафиди – бързата и вкусна закуска е готова!

Куркума

Тя може да не се добавя към ястията всеки ден, но ползите за човешкото здраве са наистина страхотни. Тя помага за регулирането на нивата на холестерола, помага за борбата с рака, изгарянето на излишната мазнина - тройна заплаха!

Тъмен шоколад

Говорейки за тъмен шоколад, имаме предвид най-тъмния шоколад, който можете да намерите. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-ниско е количеството захар във всяко парче.

Грейпфрут

Този плод намалява нивата на инсулин, което, от своя страна, насърчава загубата на тегло и насърчава по-бързия метаболизъм. Освен това яденето на половин грейпфрут за закуска не е толкова лоша идея.

Сьомга

Сьомгата съдържа омега-3 мастни киселини, които са необходими за отслабване. Кажете сбогом на мазнините завинаги!

Целина

Ако искате да хрускате нещо, яжте целина. За повече хранителни вещества потопете полезните зеленчукови пръчици любимия си хумус.

Мента

Ментата помага при подуване, стомашно разстройство или запек. Чаша чай с мента насърчава правилното храносмилане, премахва образуването на газове. В комбинация с джинджифил, ментата прави чая идеална напитка, която премахва токсините от тялото.

Ленено семе

Лененото семе е високо влакнесто (като семената от чиа). Може да се добави към сутрешните или обедни шейкове. Богато на омега-3 мастни киселини, лененото семе е идеална алтернатива на сьомгата, ако не харесвате рибата. Просто не забравяйте да го смелете преди употреба.

Леща

Мечтаната тънка талия само с тези упражнения, диета и полезни съвети

Лещата има нисък холестерол и високи нива на магнезий, като по този начин спомага за поддържането на добро здраве на сърцето. Кой не би искал да бъде собственик на здраво сърце?

Чесън

Чесънът е продукт, който помага в борбата с рака (особено в суров вид). В допълнение, ще направи вкуса на вашата храна по-богат и няма да има допълнителни калории, което само допринася за борбата с наднорменото тегло.

Грозде

Гроздето е перфектният сладолед, след като се замрази. За щастие, захарта в него е естествена, така че можете да ядете грозде, без да се чувствате виновни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати