Флекситарианство - гъвкава полувегетарианска диета

При флекситарианството се ядат зеленчуци и месо

Флекситарианство е термин, наскоро измислен, за да опише диетата на онези, които се хранят предимно като вегетарианци, но понякога ядат и месо. Много хора, които се наричат флекситарианци или полувегетарианци, са се отказали от червено месо по здравословни причини, докато други, поради екологични съображения, ядат само животни, отглеждани на свободни площи или пък консумират само животински продукти.

Вегетарианците не ядат месо. Гъвкав или полувегетарианец не е вегетарианец. Много вегетарианци възразяват силно срещу употребата на термина.

И така, какво е гъвкава полувегетарианска диета? Флекситарианството се използва за описване на диета или човек, който спазва предимно вегетарианска диета, но понякога включва и месо. Няма стандартно споразумение или определение какво означава това; дали флекситарианците ядат месо веднъж дневно, веднъж седмично или само от време на време, зависи от отделния човек.

Противниците казват, че не съществува такова нещо като полувегетарианец, точно както няма такова нещо като полубременна. Чрез проста дефиниция на термини, не можете да бъдете месояден вегетарианец. Точно както не можете да създадете четириъгълен триъгълник.

Всички аргументи в полза на приемането на гъвкавата полувегетарианска диета (здраве, околна среда, намаляване на потреблението на ресурси) могат да се разглеждат като аргументи в полза на приемането на пълна вегетарианска диета.

При полувегетарианската диета за около два месеца можете да свалите около 7 килограма. Главното разпределение на храните трябва да е 25% протеини, 25% зърнени култури и 50 % зеленчуци.

Полувегетарианска диета

Понеже е необходимо на организма да приема млечни продукти, това трябва да става веднъж на ден. Месо и риба се консумират до два пъти седмично, като месото не трябва да е мазно.

Добър вариант е да го комбинирате с високопротеинови растителни храни, като боб и леща. Сладките изкушения също е хубаво да се сведат до два пъти седмично и то умерено като количество.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати