Топ 5 на най-ефективните диети за отслабване

палео диетата е ефективна за отслабване

Ако питате една дама, много вероятно е да ви каже, че има някой друг килограм за сваляне. Обикновено, в този случай на помощ идват различните диети. Едва ли има жена, която не е спазвала такива или поне не е опитвала. По този повод сме събрали на едно място топ диети, които дават най-бързи и ефективни резултати. При тях, кантарът ще ви накара да се усмихнете само за месец. Нека видим в следващите редове диетите с най-бързи резултати:

1. Палео диета – името подсказва, че тайната за отслабване при нея се крие в праисторическото хранене. Тоест, хапват се необработени плодове, зеленчуци, ядки, мед, гъби, месо и риба. Трябва да се ограничите от захарта, солта и бобовите култури. Ако имате силна воля и здраво небце, може да опитате.

2. Диета на д-р Перикон – тук има последователност на хранене. Може да консумирате всичко, с изключение на тестени продукти, алкохол и сосове. Разковничето е да хапнете първо протеина, след това зеленчуците и за десерт – плодовете.

3. Диета на Аткинс – или известната мазнинна диета. При нея се набляга на нисковъглехидратни храни, протеини и мазнини. Може да хапвате месо, риба и млечни продукти с висока масленост колкото си поискате. Забранени, обаче, са захарта, тестените изделия, плодовете, бобовите растения и ядките.

протеинова диета за отслабване

4. Кръгова диета – тя е по-лесна, понеже 5 или 6 дни, според предпочитанията ви, се консумират нисковъглехидратни продукти, а останалите 1-2 дни – високовъглехидратни. Добре е да ограничите калории до -30-40%.

5. Диета на Тим Ферис – при нея се забраняват кафето, чаят, газираните напитки и алкохолът, както и основните въглехидрати – картофи, ориз и хляб. Набляга се на зеленчуците, протеините и бобовите култури. Един ден от седмицата е „почивен“ и в него може да си позволите на хапнете нещо забранено.

Разбира се, за да бъде ефективна една диета, трябва да има и движение. Спорт или ежедневни разходки - изберете сами. Опитайте да поддържате здравословен начин на живот доколкото ви е възможно и скоро ще се радвате на ефективни резултати.

Не пренебрегвайте сигналите, които организмът ви изпраща. Ако не се чувствате добре от спазването на съответния режим, опитайте друг или заложете на правилното хранене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати