Протеинова диета за ударно сваляне на килограми

Протеинова диета за ударно сваляне на килограми

протеинова диета

Всички сме се чудили как да отслабнем за лятото. Идва време за море и къси панталони, а ние не се харесваме достатъчно, за да позволим на някого да ни види в по-изрязани дрехи. И така стигаме до големия въпрос - "Какво да правя? ". А ето и отговорът.

Когато чуем диета, повечето от нас са скептично настроени, защото сякаш чуваме "ограничения" или харчене на много пари.

Протеиновата диета всъщност не покрива нито едно от горепосочените. Единственият минус е, че не се препоръчва за вегетарианци или вегани. Няма определен период за спазване, което означава, че може да бъде прекъсната при видими резултати или когато спазващият я реши.

Протеиновата диета се състои в хранене САМО с месни продукти. Всякакъв вид месо е приемлив, като пилешкото е на заден план. Агнешко, телешко и най-вече свинско са препоръчителни меса за диетата.

Могат да се приготвят по ваш вкус - варени, печени или пържени. Ако смятате, че няма да можете да се храните само с пържоли, към порцията месо може да добавите малко пържени картофи или краставица, като не забравяте, че месото е основен продукт.

Единственото, което се забранява са въглехидратите - тестени изделия, сладкиши и десерти, напитки с високо въглехидратно съдържание и пр. Няма ограничение в количеството месо, което ще ядем, поради простата причина, че месото засища бързо и е необходимо да хапнем съвсем малко, за да се заситим.

ядене на пържола като част от протеинова диета

Идеята да се храним само с месо и да отслабваме е странно за много хора, защото звучи неправилно. Всъщност месото съдържа само мазнини, а именно мазнините са тези, които дават енергия и не се залепват. В умерени количества месото ни засища, без да се отразява на фигурата.

За разлика от въглехидратите, които директно се лепят, месото както вече споменахме не го прави, но и не само - когато изразходим енергията от месото, което сме приели, организмът ни започва да се храни с натрупваните мазнини по тялото ни и по този начин започваме да отслабваме.

Всеки, който прецени, че може и има мотивацията да спазва високопротеината диета може да се радва на резултати още през първия месец. В зависимост от това колко строго се спазва диетата могат да бъдат свалени между 3 и 6 килограма за един месец. Диетата е лесна и не ни ограничава.

Успех на всички, които решат да я спазват.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати