От какво дебелеем според кръвната група

От какво дебелеем според кръвната група

Дали кръвната група влияе върху нашето тегло? Дали също така има определени храни, които трябва да ядем според нея? Към какъв спорт да се насочим, като се базираме на нашата кръвна група?

Именно тези въпроси ще разгледаме в настоящата статия.

Редица изследвания на различни учени, биолози и диетолози от Англия и САЩ доказват, че нашата кръвна група влияе върху нашето тегло. В зависимост от кръвната ни група има храни, които трябва да избягваме и такива, които са препоръчителни за нея.

Нека сега разгледаме кръвните групи и това, което трябва и не трябва да хапваме, както и спортовете към които да се насочим, уповавайки се на собствената ни група.

Кръвна група А

От какво дебелеем според кръвната група

Още от древността тези хора са наричани "земеделците", защото потребността от белтъчини се удовлетворявала за сметка на различни зърнени култури и риба. Представителите на тази кръвна група трябва да хапват повече бобови култури, зърнени храни, риба, плодове и зеленчуци. С две думи казано - по-вегетарианска кухня. Храните, на които би било добре да намалите количествата, но не да се лишите напълно, са млякото и сладките неща, защото именно те ви карат да пълнеете. От зеленчуците е добре да се ограничат доматите, картофите и чушките, поради същата причина. Всички други плодове и зеленчуци за благоприятни за поддържане на добра фигура. Най-добре е хората от тази кръвна група да се насочат към йогата, разходките в планината или парка и карането на колело.

Кръвна група В

Оптималното хранене за представителите на тази кръвна група е месото. Гледайте да избягвате всякакъв вид кетчуп и царевични сиропи, защото не за подходящи за фигурата ви. За сметка на тях месото и млечните продукти поддържат теглото в нормални граници. Смело се насочете и към плодовете и зеленчуците, като избягват обаче някои бобови култури, като лещата например. Консумирайте грозде, ананас и портокали, които може да направите и на фреш или смути, ако желаете. Най-подходящо за представителите на кръвна група В, е да се насочат към бягане, бързо ходене или бойни изкуства - бокс, кикбокс, карате и т.н.

Кръвна група АВ

От какво дебелеем според кръвната група

Хората от тази кръвна група трябва да съчетават диетата на предходните два режима. Би било добре да ядат предимно вегетарианска храна, като не пренебрегват месото, а го включват в менюто си. Плодовете и зеленчуците са задължителни, като ограничим приемането на боб, нахут и царевица.

Що се отнася до спортуването - насочете се към силови упражнения, бързо ходене и източни бойни изкуства - карате, айкидо и т.н.

Кръвна група 0

Иде ли реч за месото и рибата, представителите на тази кръвна група, нямат ограниченията. Белтъчините могат да се набавят с млечните продукти, но яйцата трябва да са ограничени до 2-3 пъти седмично. Храните, богати на захар, не са сред препоръчителните, както и портокалите от плодовете. Всички други плодове и зеленчуци са подходящи за поддържане на стройна фигура. Важно е да се ограничи консумацията на оцет, дори и на ябълковия, който иначе се препоръчва при диети. Добре е представителите на нулевата кръвна група да се насочат към аеробиката, плуването, карането на колело и силовите тренировки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати