За да свалите излишните килограми, гладувайте през ден

диета  за отслабване

Излишните килограми са проблем. Не само естетичен, но и здравословен. Най-популярният начин за справяне с наднорменото тегло са диетите. Ефикасни между тях са тези с нискокалорично хранително съдържание. Проблемът при тях е, че трудно се следват. Има ли по-лесен начин за освобождаване от излишното тегло? Има, това са диетите, при които се гладува през ден. Представляват редуване на гладуване с нормално хранене, като повторението е много пъти.

Полезността на този метод е проверена експериментално, като участниците отслабнали с над 3 килограма. Загубата на тегло е установена дори при хора, които са увеличили консумацията на храна с една трета през дните за нормално хранене. Въпреки че са преяждали, те приели по-малко калории заради гладуването в другите дни.

Според ръководителят на експеримента този метод е съвсем прост и лесен за изпълнение, защото не изисква пресмятане на калории. Предполага се, че гладуването през ден не влияе на имунитета, но все пак пониженият калориен прием може да го потисне.

Кое прави възможно отслабването при този вид диета?

отслабване с гладуване през ден

Според ученът, ангажиран с изследването, причината може да бъде свързана с еволюционните процеси в биологията ни. Човешката физиология е свикнала на гладуване, следвани от периоди на преяждане. Оттам идва и вярата в диетата, която набира популярност сред различни слоеве на обществото, включително сред много звездни личности.

Съществуват и вариации на този метод. Някои хора предпочитат да се хранят нормално в началото на седмицата, а в последните дни да гладуват. Други се хранят само в промеждутъка от 12 часа, между 7 сутринта и 19 часа вечерта.

В изследването са били ангажирани 60 човека. Това са хора, които не се причисляват към затлъстелите и са добре здравословно. Половината от тях са се хранили неограничено в рамките на 12 часа за 48-часов период, а в останалото време гладували.

Другата половина се хранили без никакви ограничения. Тези, които редували глад с хранене, загубили над четири процента от теглото си. Нивата на холестерол при тях също намалели. Тези резултати могат да бъдат използвани и при диети заради различни болестни състояния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати