Триседмичното пречистване на червата с ленено семе

Триседмичното пречистване на червата с ленено семе

Ако ходите без никакви затруднения всеки ден по голяма нужда, то значи сте истински късметлии. Може това да ви се струва смешно, но именно с фекалиите вие изхвърляте ненужните на организма ви вещества.

Има обаче и хора, които не могат да получат позиви за ходене по голяма нужда в продължение на няколко дни, а понякога и цяла седмица. Доказано е, че след третия ден, в който човек не изхвърли ненужните вещества (чрез фекалиите) от организма си, човешкото тяло започва да се натравя.

Това на по-прост език се нарича нередовен стомах, но всъщност наред със запека, може да доведе и до много заболявания, включително такива на черния дроб, на бъбреците, диабет, артрит и др. По-суетните пък е важно да знаят, че нередовният стомах води до натрупване на килограми и до влошаване на състоянието и жизнеността на кожата, косата и ноктите.

Все повече специалисти препоръчват с цел избягване на всички тези неприятни симптоми човек да прави поне веднъж годишно пречистване на червата с ленено семе. Това важи както за онези, които се чувстват здрави и нямат подобни проблеми, така и за онези, които страдат от редовен запек. При първите подобно пречистване се прави с превантивни мерки, а при вторите е желателно да се подлагат на ленения режим не веднъж, а два пъти годишно.

Пречистване на червата с ленено семе

Тайната на лененото семе се крие най-вече в това, че то е много богато на фибри, които способстват да се изхвърли храната, която буквално ще започне да загнива в стомасите ни. А схемата на пречистване на червата е много проста. Необходимо е само да се сдобиете с органично ленено семе и домашно кисело мляко или кефир. Отваряме скоба, че кефир се прави изключително лесно и в домашни условия.

През първата седмица вместо обичайната ви закуска си пригответе купичка с 100 мл кисело мляко/кефир, в която сте разбъркали 1 с.л. смляно ленено семе.

През втората седмица увеличете количеството на лененото семе и добавяйте към същото количество кисело мляко/кефир по 2 с.л. от него.

Ленено семе

През третата седмица добавяйте към 150 мл кисело мляко/кефир по 3 с.л. ленено семе.

Докато пречиствате червата си през този период, избягвайте тежките храни и наблегнете на свежите плодове и зеленчуци. Също така е препоръчително да пиете по 2-3 л вода на ден. Както виждате, нищо толкова сложно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати