Холивудската диета с бебешко пюре е вредна за здравето

Хливудска диета

Дами, внимавайте на какви нови и модерни диети се подлагате, защото никога не се знае какви главоболия може да си докарате. Световните модни икони и холивудски величия непрекъснато ни заливат с подробна информация за странните си хранителни режими и „супер ефикасни” диети, с които поддържат перфектната си визия и форма.

Преди известно време бившата приятелка на хубавеца Брад Пит – Дженифър Анистън, скандализира със своята диета с бебешко пюре. В подкрепа на бебешкия режим на хранене застана и предходната възлюбена на Брад – Гуинет Полтроу. Според изследвания на специалисти, бебешките пюренца не носят нищо добро, дори обратното – диетата с тях е квалифицирана като опасна и абсурдна.

Според испански специалисти диетичният режим на Анистън и Гуинет представлява риск за здравето на населението. Причината за това е, че няма научна основа, която да подкрепя факта, че с бебешко пюре организмът на един възрастен човек получава дори минимална част от необходимото, за нормалното си функциониране.

Заключителната теза на испанските специалисти е категорична, че подобен хранителен режим „на пюренца”е далеч от здравословната диета. Всичко, свързано с него е по-скоро мода, която, ако не бъде прекратена в зародиш, може да излезе извън контрол.

Сливи

В най-общи линии диетата с бебешки пюрета на Дженифър Анистън включва 14 бурканчета бебешка храна дневно. Самата холивудска актриса твърди, че този хранителен режим й се отразява изключително добре. Изследователите обаче са на коренно различно мнение – тази нова мода може да заблуди обществеността, че отслабването е възможно с бебешка храна.

Бебешките пюрета са предназначени за новородени. Тази храна съдържа необходимите полезни вещества за много по-малко тегло от това на един възрастен. Човек в зряла възраст нуждае от повече енергия, отколкото едно бебе.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати