gotvach.bg»Статии»Диети»Най-популярните диети тази година

Най-популярните диети тази година

диета

Казват, че за мечтаното тялото за лятото трябва да започне да се работи още от зимата. Затова много хора стартират избраната от тях диета още в началото на годината. Диетолози от цял свят всяка година съставят класация на най-добрите диети. Ето кои са най-популярните диета тази година:

№1 Средиземноморска

Това е една от най-популярните, вкусни и лесни диети. При нея се набляга на риба и морски дарове, много зеленчуци и плодове. Може да консумирате млечни продукти, птиче месо и яйца.

Препоръчителни са пълнозърнестите храни и тези, с високо съдържание на полезни мазнини. Тъй като средиземноморската диета позволява все вкусни неща, все пак трябва да внимавате с количествата и калориите.

№2 Диетата „ДАШ” (DASH)

диетата даш е много популярна тази година

Режимът ДАШ е изключително подходящ за хора, които имат високо кръвно или проблеми с холестерола. Но не само. Това е една диета, при която резултатите се виждат бързо. При тази диета се ядат основно бобови храни, ядки, плодове и зеленчуци. Храненията при диетата DASH са между 6 и 8. Ако ядете месо, то трябва да бъде чисто, например, бяло пилешко.

№3 Флексетарианска

Както се досещате от името, става дума за полувегетарианска диета. С нея със сигурност ще отслабнете, тъй като се консумират предимно растителни продукти. Избягвайте млечни продукти. Може да ги замените с техните вегетариански разновидности, например ядково мляко.

№4 Диета HMR

Според диетолозите, това е режимът, при който ефектът настъпва най-бързо. Тя се състои в това да ограничите приема на калории до 1 500 kcal на ден. При тази диета се ядат само и единствено зеленчуци и плодове. Не бързайте да се плашите – за да достигнете 1 500 kcal на ден с плодове и зеленчуци, със сигурност ще си хапвате повече от обилно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати