Диета с елда и яйца

Диета с елда и яйца

Независимо дали сте увеличили обиколката по празниците или се опитвате да се отървете от последните няколко килограма, които ви делят от перфектната фигура, бързото отслабване е далечна мечта, позната на всеки от нас.

За щастие има полезни диети, които могат да ви помогнат да се отървете от последните няколко килограма, и то за нула време. Една от тези диети е диетата с елда и яйца.

Същност и предимства на диетата с елда и яйца

Диетата с елда и яйца е кратка диета, която може да ви осигури бързо отслабване до 5 килограма, като това, разбира се, зависи както от човека, така и от начина му на живот. Ако водите по-активен живот, то това определено ще помогне за по-добри резултати. Същото важи и ако метаболизмът ви е по-бърз, тъй като всеки човек е различен. Но най-често хората, които завършват успешно диетата с елда и яйца забелязват загуба на тегло около 4-5 кг.

Диетата с елда и яйца продължава 10 дни (силно препоръчително е да не се надвишава този период, защото това може да доведе до здравословни проблеми) и може да се прави на всеки 4-5 месеца (по-често от това също не е препоръчително).

Диета с елда

Диетата включва двудневен хранителен режим, който се повтаря пет пъти през тези десет дена. Ето го и него:

Ден първи:

Закуска: За закуска ви се полага една паничка каша с елда като можете да я направите с гореща вода или с прясно мляко с ниска масленост.

Обяд: Обядът ви трябва да включва две сварени яйца в комбинация със салата от моркови, лук и сварено цвекло. Позволено е растително олио в салатата, ако ви е твърде безвкусно. Това важи и за останалите ядения, които включват салати.

Диета с елда и яйца

Вечеря: Вечерята е почти същата като обяда - салата от зеле и моркови заедно с 2 сварени яйца.

Ден втори:

Закуска: Закуската е същата като тази през първия ден - каша с елда с вода или прясно мляко.

Обяд: Обядът, който ви се полага за всеки втория ден, е салата от зеле и моркови с малко обезмаслена извара.

Вечеря: Вечерята за всеки втори ден трябва да се състои от две сварени яйца с един морков като морковът може да го гризкате или да си го направите на салата, но без да я овкусявате.

От особено значение е и приемът на течности. Всеки ден трябва да приемате минимум 2 литра вода, като отделно ви е позволено кафе и чай, но без захар, мляко или други подсладители. Също така не са позволени никакви междинни хранения.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати