Гладолечението на Лидия Ковачева - какво да очакваме

Гладолечението на Лидия Ковачева - какво да очакваме

Името на Лидия Ковачева е добре познато не само на тези, които искат да свалят излишните килограми, но и на боледуващи от различни болести, защото гладолечението е не само метод за отслабване, но и за лекуване на редица заболявания, за подмладяване и възобновяване на имунните и изобщо на жизнените сили.

Лечебното гладуване е много стар метод, познат от древни времена. Днес е умишлено пренебрегван и обречен на забрава заради интереси на различни браншове, засегнати от възможностите на човешкото тяло да се самовъзстановява.

Съществуват различни способи при гладуване като някои от тях са доста агресивни към тялото, но има и леки и приятни. Един от тях предлага Лидия Ковачева. Това е гладуване с плодова диета и билкови чайове.

Какви храни могат да се приемат при гладолечението на Лидия Ковачева?

Традиционното хранене се спира напълно, като храната се заменя с 800 грама пресни плодове на ден. Течностите се заменят с чай от билки, като се допуска овкусяването му с мед и лимон.

Чаят и плодовете се редуват през 2 часа, но не бива да се приемат едновременно, за да не настъпи ферментация в стомаха. Може да си приемат и по-малко от 800 грама плодове, но в никакъв случай повече.

Какъв ефект може да се очаква от гладолечението на Лидия Ковачева

При провеждане на такава диета тялото се включва на режима на автозахранването. Какво представлява той?

При създаване на подходящи условия, тоест тялото се лишава от постоянния приток на различни храни, той няма вече толкова много работа по разграждане на храната и започва да се самопочиства, разграждайки шлаките, мастните натрупвания и болните клетки, като ги превръща в енергия.

Всяко тяло има натрупани токсини от години, тлъстини или вредни вещества и тяхното унищожаване е задача, която стои пред организма, но той не успява да свърши, зает с постоянния приток на хранителни продукти от безбройните хранения. Те се трупат на различни места по тялото - около талията, на бедрата и други добре познати места.

При лечебното гладуване тече процес на разграждане на тези вредни депа по тялото и в същото време на образуване на нови здрави клетки, тоест тялото се регенерира.

Каква да бъде продължителността на гладолечението на Лидия Ковачева?

Гладолечението на Лидия Ковачева

Най-добрият вариант е да трае 20 дни и да се прави поне 2 пъти в годината.

Може продължителността да се намали наполовина и дори 5-дневно гладуване има ефект.

На втория ден започват да се топят мастните натрупвания.

На осмия ден се разграждат токсините във вътрешните органи.

След 15-16 дни започва обновителен процес в очите и ушите.

Затова на тялото се дават 20 дни, за да прочисти всички места, където има вредни натрупвания.

Какви ефекти трябва да се очакват от гладолечението на Лидия Ковачева?

Най-напред тялото ще се освободи от излишното тегло. Може да се очаква сваляне на 3-5 килограма. По-важно от отслабването обаче е подобряването на здравословното състояние, възвръщане на жизнения тонус, младежкото излъчване, сваляне на психическото напрежение.

По средата на гладуването ще настъпи нещо като криза, когато желанието за хранене ще се засили много и то ще бъде сериозно предизвикателство пред волята. Може да се появят пъпки от акне, езикът също ще се обложи. Това са доказателства, че тялото има нужда от прочистването. Всичко това ще затихне след няколко дни.

Как да се проведе захранването след приключване на лечебния глад?

Гладолечението на Лидия Ковачева - какво да очакваме

Захранването е почти толкова важно, колкото и самото гладуване. Ако не се извърши правилно, ще се унищожи целият труд, положен при лечебния глад.

Захранването става постепенно, като първоначално само на обяд се включва зеленчук в сурово състояние. На третия ден може да се включи вече зеленчук, обработен на пара. На шестия ден може да се добавят зърнени култури. На седмия ден се включват и ядки, на осмия ден - млечни продукти. На деветия ден се включват варивата. На десетия ден може да се ядат всички вече включени храни, но порциите трябва да са малки и да се яде в подходящо време.

Какво можем да получим от лечебния глад на Лидия Ковачева?

Гладолечението на Лидия Ковачева лекува всякакви болести, без тези в последен стадий, но дори тогава може да се подобри състоянието. За да има траен ефект, това гладуване трябва да се прави няколко пъти в началото, а следващите години по веднъж годишно. Добре е също всяка седмица да има по 1 ден на гладуване, за да се подпомогне тялото в неговата регенерираща роля.

Виж още:

- Златните съвети на диетолога д-р Емилова;

- Диетичен режим на д-р Гайдурков.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати