gotvach.bg»Статии»Диети»Диетите с белтъчини правят жените нещастни

Диетите с белтъчини правят жените нещастни

Диетите с белтъчини правят жените нещастни
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Има само две неща, които имат властта така силно да предизвикат депресиращо чувство на нещастие в жените.

Първото от тях са мъжете, чието отношение е в състояние да превърне крехкото женско сърце в буреносен облак или пък да го докарат до състояние на беззащитност.

Второто, което толкова силно казва влияние върху настроението на слабия пол, са диетите. На всички дами е добре познато усещането да се спазва диета - не можете да похапвате спокойно каквото ви се яде и въпреки това чувството, че сте все още дебела ви изяжда отвътре.

Тази страховита комбинация е причина за недоволството на дамите, докато спазват хранителни режими. Въпреки, че някои здравословни менюта прокламират, че с изрядния си подбор и съчетание на продукти ще заредят тялото с нечувана енергия и жизнени сокове, това чувство често остава неосезаемо. Всичко се потъпква под психологически затормозяващата мисъл, че сме просто на диета.

Диетите с белтъчини правят жените нещастни

Оказва се, че именно менюто ни за сваляне на килца доста често е причина за лошото настроение. Особено негативно се отразяват върху психиката и физиката на жените диетите с белтъчини.

Причината за това се крие в тоталната липса на въглехидрати в ежедневните ни порциони. Въглехидратите са онези съединения, които дават тласък на серотонина – хормона на щастието, който е главен виновник за вариациите в женското настроение.

Доказано е, че при нежния пол липсата на въглехидрати се отразява далеч по-силно и дори тягосно, отколкото при мъжете.

Основната хипотеза е, че всяко създание от женски пол по рождение има по-ниски нива на серотонин в себе си. Така, че няма нищо чудно в това, че една порция спагети или макарони са в състояние да върнат позитивния поглед към живота на всяка дама.

Друга основна причина за лошото настроение при нежния пол е недостатъчния сън. Една безсънна нощ не е проблем, но когато недоспиването стане системно ситуацията се изменя. Ако не спим поне по пет часа в денонощие нивото на стрес хормона кортизол се покачва и настроението спада рязко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимира Иванова
Красимира Иванова
07.12.2013 21:43
Това сигурно го е измислил някой дето се чуди с какво да оправдава слабата си воля. Пък и нали трябва да има кой да купува измислените им хапчета. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТИЯ ГЛУПОСТИ ....;))) Аз от доста време съм на такъв режим и изобщо не съм нещастна, даже напротив.
2
0