Защо някои хора не могат да отслабнат

Защо някои хора не могат да отслабнат

В днешно време много хора имат желание да спрат да пушат, да отслабнат и да подобрят физическата си форма. Но това желание бързо изчезва, след като приключат празниците или еветуалния повод за промяна.

По неясни причини повечето хора имат треска за самоусъвършенстване, която трае не повече от две-три седмици и след това рязко отминава. Въпреки това американците, които според статистиката имат огромни проблеми с храната, харчат около 33 милиарда долара годишно за отслабване.

В тази сума влизат спорт, хранене, книги, треньори и фитнес уреди. Но дори тази внушителна сума не е оправдана. Повечето американци обаче не спазват диета, както и представителите на много други държави.

Всъщност обаче всичко това се дължи на факта, че загубата на килограмите не е от голямо значение за повечето хора. Много хора не следят изобщо нарастването на теглото си.

Защо някои хора не могат да отслабнат

Едва една четвърт от населението в работоспособна възраст пази диета, и то от време на време. Повечето хора са категорични, че не биха се отказали от десертите, за да имат по-добра фигура.

Повечето хора признават, че с удоволствие биха направили всичко, за да отслабнат, стига това да не изискваше сериозни физически усилия и отказ от любимата храна.

Елементарното, което трябва да се направи, за да отслабне човек – да яде по-малко и да движи повече, е недостижима цел за повечето хора. Те предпочитат да хапват любимите си вкусотийки и да я карат по-мързеливо.

За да се постигне промяна на фигурата, е необходима сила на волята, която липсва при повечето закръглени хора. Митът, че повечето диети нямат ефект върху фигурата, не е оправдан.

На практика в това са виновни самите хора, тъй като всяка диета, съставена с достатъчно ум, помага за вталяването и прощаването с килограмите. Това е все едно да обвиниш бягащата пътечка, че не отслабваш, само защото не се качваш върху нея.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
мими
мими
25.12.2013 06:24
Килограмите действително депресират!
0
0
ili
ili
09.10.2013 11:11
Аз пък мисля, че всеки си има право на избор за това как да изглежда. Не е необходимо непрекаснато да се пресират хората с наднормено тегло. Това обикновено се прави от хора които нямат проблем с теглото и нямат представа от това как се чустват тези хора, не само пълни , но и депресирани. Хубаво е всеки да си гледа в чинията и да живее живота без да дава съвети и да наднича под юргана на останалите.
7
1
Роси
Роси
24.03.2011 16:23
За съжаление, напълно вярно.
1
1
6toni6
6toni6
16.12.2010 17:41
Напълно съм съгласна. Лакомията наистина е голям проблем.
1
0