От млякото се отслабва

От млякото се отслабва

Ако редовно пиете мляко, то напитката ще ви помогне да отслабнете. Трябва обаче да сте малко по-търпеливи, тъй като резултатите ще дойдат чак след две години, съобщава "Science daily".

Изданието се позовава на израелско изследване. Учени от университета "Бен Гурион" са установили, че хората, които пият по две чаши мляко дневно, отслабват повече за две години от тези, които не наблягат на млечните продукти.

Две чаши мляко осигуряват на организма 580 мг калций дневно. Доброволците, пили по толкова 6 месеца, за две години са отслабнали с 6 килограма. Другите, които консумирали по-малък количество калций (около 150 мг) – с 3.5 кг.

Израелските учени твърдят също така, че върху отстлабването, освен калция влияе и нивото на витамин D. Млякото допринася за синтеза на този витамин.

В изследването са участвали над 300 мъже и жени с наднормено тегло на възраст от 40 до 65 години. В продължение на две години те спазвали различни диети. Някои се подложили на диети с ниско съдържание на мазнини, други на средиземноморската или пък на нисковъглехидратна.

От млякото се отслабва

Независимо от това коя диета са ползвали, най-добри резултати имали почитателите на млякото.

Изследването на учените от Израел оборва предишно, направени от техни американски колеги. През 2008 година анализ на Университета на Северна Каролина доказа, че нито консумацията на мляко, нито отделно калцият помагат да се свалят излишните килограми.

Експертите бяха разгледали 49 клинични изпитания на свойствата на млечните продукти, проведени от 1966 до 2007 г. От тях 41 изследвания не бяха показали никакъв положителен ефект на млякото в борбата с килограмите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Петрова
Петрова
05.11.2011 21:38
Така е - от млякото не се отслабва. За 1 година качих кг, холестеролът ми се увеличи двойно, също и триглицеридите. Пиех по 2-3 ч. пълномаслено мляко всеки ден (от село). Сега ще пробвам с по 1 ч. през ден, докато напълно се откажа от него.
1
0
Вес
Вес
08.05.2011 14:50
От млякото не се отслабва. Човешкият организъм след 4 мес. възраст не може да разгражда ензима в млякото. Млякото е само за теленцата, а ние не сме такива. Който се интересува от това, му казвам да си намери книгата Ензимният фактор и да се ужаси от написаното в нея. Няма нужда да пиша повече. Не консумирайте мляко.
0
0
Ная
Ная
11.03.2011 14:45
От всичко се отслабва и от всичко се дебелее - работата е в количеството.
А млякото съдържа ензим, който не се усвоява от организма от хората над 20 години и не е препоръчително да се пие много, особено пък по 2 чаши на ден. А и съдържа много мазнини, разбира се.
Освен ако не става дума за обезмаслено мляко, което вече не може да се нарече мляко ?
2
1
Стефани
Стефани
24.11.2010 14:35
От млякото се отслабва - не е вярно, от млякото не се отслабва, точно обратното напълнява се, особено акo млякото е от село. Защото съдържанието му е богато на мазнини. Aз много обичам мляко, но и много пълнея от него.
1
0