Цвеклото вталява и лекува хемороиди

Цвеклото вталява и лекува хемороиди

Цвеклото е източник на много важни за човешкия организъм витамини. Според учени от Русия цвеклото е не само най-лесния и бърз път към добрата фигура, но и средство за лечение на хемороиди.

Диетата сама по себе си е елементарно проста – може да се яде цвекло в неограничено количество, стига да е сварено. Консумира се и прясноизцеден сок от цвекло.

В диетата влиза и консумация на пресни морковчета, както и прясноизцеден сок от моркови. Вареното цвекло е идеално за салата – достатъчно е да го настържете на ренде, да го овкусите и салатата е готова.

Тази салата ще е основното ви хранене по време на спазване на диетата с цвекло. Ако консумирате настъргано сурово цвекло, може да имате проблеми със стомаха си.

Цвеклото вталява и лекува хемороиди

Освен вареното цвекло и пресните моркови може да се пие вода, неподсладен чай и, естествено, фрешове от моркови и от цвекло. Тези сокове могат да се пият поотделно или пък да се смесят.

Към пресните настъргани моркови може да добавите няколко капки течна сметана, тъй като бетакаротинът в тях се усвоява само при наличието на мазнини.

Морковите може също да сварите и ако ги нарежете на кубчета, ще получите невероятна съставка за салата. Тя ще се получи като смесите нарязаните сварени моркови с нарязаното сварено цвекло.

Няма ограничения за времето, по което консумирате цвеклото, както и за количествата. Чувството на глад можете да притъпите с помощта на две сварени малки глави цвекло.

Диетата се спазва в продължение на десет дни. През това време хемороидите ще се свият. А освен лечебния ефект ще можете да се простите и с четири килограма само за десет дни.

Рейтинг

5 4
4 4
3 5
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати