gotvach.bg»Статии»Диети»Млякото помага да отслабнем

Млякото помага да отслабнем

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Млякото помага да отслабнем
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Ново изследване по проблемите на наднорменото тегло, проведено в Университета Бен-Гурион показало, че хората подлагащи се на диети включващи мляко и млечни продукти, като общо отслабват повече от тези, които са употребявали малко или съвсем са се отказали от млечните продукти.

Независимо от диетите, изследователите са установили, че участниците, които са поемали повече калций от млечните продукти, който се равнява на 340 милилитра мляко или други млечни продукти и съставлява 580 милиграма млечен калций, са свалили около 5 килограма за две години.

За сравнение тези, които са поемали по-малко калций от млечните продукти, средно около 150 милиграма млечен калций или по-малко от половин чаша мляко, са свалили като средно малко повече от 3 килограма.

Освен изучаването на въздействието на калция изследователите също установили, че нивото на витамин D в кръвта независимо влияе на успеха за отслабване. Така нивото на витамин D се повишава при тези, които губят повече килограми. Друго изследване показало, че участниците със затлъстяване имат понижено ниво на витамин D в кръвта.

В изследването участвали повече от 300 мъже и жени с наднормено тегло на възраст от 40 до 65 години. Учените изучавали и влиянието на различните видове диети, такива като диетите с намалено съдържание на мазнини, Средиземноморската диета и диетата с намалено съдържание на въглехидрати.

Млякото помага да отслабнем

Доктор Денит Шахар, който е провел изследването, потвърдил вече известното, че пълните хора имат понижено ниво на витамин D в кръвта, а новите резултати показали, че нивото се повишава при хора, които губят килограми.

Витамин D повишава натрупването на калция в кръвта и той се произвежда под въздействито на слънечевите лъчи. Също така витамин D можем да натрупаме в организма от пълнамасленото мляко, тлъста риба и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Buba
Buba
24.09.2011 21:22
Напълно съгласна съм с материала. За един месец свалих почти 3-4 кг. благодарение на високата консумация на млечни продукти.
0
1
Теди
Теди
24.06.2011 05:46
Нищо против статията, но съм чела на много места, че прясното мляко не е полезно за голями хора, защото намалява имунната им система. Прясното мляко се пие от децата за да могат да пораснат и да им са по-здрави костите. След една определена възраст, вече не е нужно да се консумира.
1
1
С
С
21.01.2014 09:36
По принцип си права. С възрастта все по-трудно се усвоява прясното мляко, докато накрая изобщо и не се усвоява. Но пък киселото мляко не е като прясното.
1
1