gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабнете лесно с кокос

Отслабнете лесно с кокос

Отслабнете лесно с кокос

Непрекъснато лекари, хранителни специалисти и професори в областта на храненето се надпреварват със все нови и нови разкрития на полезните свойства на даден плод или зеленчук. Що се отнася до отслабването, тази тема на обсъждане сякаш не може да има край.

Много дарове на природата са в състояние да окажат благоприятно действие върху свалянето на излишните килограми, един от които е и кокосът.

За неговия принос в топенето на мазнините ни осведомиха специалисти от Сидни, които са открили чудодейното действие на популярния екзотичен орех върху талията.

Че кокосът помага за вталяване е твърдение, изведено на базата на многочислени изследвания. Най-полезно за топенето на мазнините е всъщност кокосовото масло.

Ако включите във всекидневното си меню по малко кокосово олио, то ще съдейства по-бързото изгаряне на калориите, в резултат на засилената обмяна на веществата.

Отслабнете лесно с кокос

Главното предимство на кокосовото масло е, че ускорява метаболизма. В резултат от това се засилва и енергообразуването и се повишава жизненият тонус на човек.

Ред други изследвания потвърждават също така, че кокосовото масло регулира нивото на инсулин в кръвта и предпазва от развитие на диабет.

Безценните свойства на кокоса се използват още и при лекуването на нервни разстройства, венерически и урологични заболявания. Обикновено кокосовият орех тежи до 2, 5 кг. Той е с високо съдържание на мазнини - 36.5%, съдържа още калий, фосфор, желязо, витамини от групата В.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати